کاغذ کش یکی از مهمترین قطعات دستگاه کپی است که فرآیند کپی بدون آن ممکن نیست. این قطعه یکی از قطعات مکانیکی مهم دستگاه کپی هست که جابه جایی و انتقال کاغذ را از ورود به دستگاه تا خروج از آن مدیریت میکند و به عهده دارد.
کاغذکش دستگاه کپی
همانطور که در بالا بیان شد ، کاغذ کش یکی از مهمترین قطعات دستگاه کپی است که فرآیند کپی بدون آنها ممکن نیست. وظیفه ی آن انتقال و جا به جایی کاغذ در دستگاه کپی میباشد و بسته به اینکه در کجای دستگاه قرار داشته باشد نوع و نام مختلفی دارد : کاغذ کش ورودی ، کاغذ کش داخلی ، کاغذ کش خروجی
انواع کاغذ کش
- کاغذکش ورودی : این قطعه در واقع همان پیکاب رولر می باشد که برگه ی کاغذ را به داخل دستگاه میکشد. اختلال در این قسمت باعث می شود کاغذ وارد دستگاه نشود فرآیند کپی انجام نپذیرد.
- کاغذکش داخلی: کاغذکش داخلی یا میانی وظیفه ی انتقال برگه به کاغذکش خروجی را بر عهده دارد. این قسمت برگه را به سمت فیوزینگ می کشاند. وجود اشکال در عملکرد آن باعث میشود که برگه در دستگاه گیر کند و یا کامل وارد دستگاه نشود.
- کاغذ کش خروجی: این قسمت برگه ی چاپ شده را از دستگاه خارج می کند. اگر کاغذکش خروجی با مشکل مواجه باشد خارج شدن برگه از دستگاه غیر ممکن می شود. بنابراین تعمیر آن اهمیت قابل ملاحظه ای دارد.
به دلیل اینکه وظیفه کاغذکش ، کنترل کاغذ در دستگاه است، اگر خراب و یا درگیر کمترین اختلال و ایراد شود، نمی تواند عملیات چاپ را پشتیبانی کند و دستگاه کار نخواهد کرد.
نشانه های خرابی کاغذکش دستگاه کپی زیراکس
- صدای ناهنجار و غیر عادی
- چروک شدن و راه راه شدن کاغذ
- سرعت و عملکرد پایین دستگاه
- گیر کردن کاغذ در دستگاه
گیر کردن کاغذ در دستگاه
یکی از شایع ترین مشکلات دستگاه کپی گیر کردن کاغذ در دستگاه است که مهمترین علت آن خرابی کاغذکش میباشد ولی عوامل متعددی دیگری نیز میتواند باعث این مشکل شود از جمله : استفاده از کاغذی با اندازه نامناسب ، بارگذاری نا مناسب کاغذ و قرار دادن کاغذ در دستگاهی که تمیز نشده ، خیلی شل است ، اسفنج آن فرسوده شده و … ، در این هنگام دستگاه کپی تلاش می کند تا کاغذ را بکشد و در نتیجه کاغذ گیر می کند.
برای رفع این مشکل ابتدا از روی صفحه LCD نگاه کنید تا ببینید کاغذ کجا گیر کرده است سپس داخل دستگاه کپی را باز کنید و کاغذ گیر کرده را بردارید. و در نهایت کاغذ با اندازه مناسب و در تراز مناسب در سینی کاغذ قرار داده شود.
علت خرابی کاغذکش
کاغذ کش دستگاه کپی به دلایل متعددی دچار مشکل می شود و به درستی کار نمی کند. یکی از عمده ترین این دلایل استفاده بیش از حد از دستگاه می باشد که موجب استهلاک کاغذکش ها می گردند و نیازمند تعمیر و در صورت خرابی بیش از حد نیازمند تعویض باشند.
استفاده از کاغذ نامرغوب
یکی دیگر از دلایل مهم که باعث خرابی کاغذ کش ها میشود استفاده از کاغذ نامرغوب میباشد.
کاغذ از هنگام ورود به دستگاه های کپی و حتی فکس ها تا لحظه خروج از دستگاه از مسیرهای بسیاری عبور می کند. در طی این مسیرها سنسور، کاغذ کش ها، رول های هدایت کاغذ، درام، مگنت و فیوزینگ درگیر می باشند ، اگر از کاغذ مناسب استفاده شود علاوه بر افزایش طول عمر دستگاه میزان خرابی آن نیز به شدت کاهش می یابد.هر مدل دستگاهی، نوع خاصی از کاغذ را می طلبد. نوع دستگاه و همچنین کیفیت آن تعیین می کند که شما تا چه تعداد برگه را می توانید برای چاپ داشته باشید.
در صورتی که از کاغذ لیزری برای دستگاه کپی جوهر استفاده می نمایید بهتر است بدانید که حرارت مناسب دستگاه برای ذوب کردن تونر وجود نخواهد داشت و همین مسئله سبب می شود تا چاپ درستی بر برگه های شما وجود نداشته باشد و احتمال دارد که کاغذ شما مچاله شود.
ویژگی های کاغذ مناسب
جنس، وزن، نوع بافت کاغذ و کیفیت کاغذ
وزن کاغذ مورد استفاده در دستگاههای کپی باید ۸۰ گرم و اندازه برگه ها باید در سایزهای A3, A4,A5 استاندارد باشد.
از کاغذ رنگی تا حد امکان استفاده نکنید.
اگر از برندهای معروف کاغذ مورد استفاده را تهیه کنید احتمال جعلی بودن کاغد کم میشود.
برگه ها در مکان مناسب دور از رطوبت نگه داری شوند.
تعمیر و تعویض کاغذکش دستگاه کپی
تعمیر و تعویض قطعه کاغذ کش دستگاه کپی به تجربه و تخصص نیاز دارد و بهتر است این کار به متخصص یا تکنسین مربوطه واگذار شود.
اگر به هر دلیل اعم از خرابی کاغذ کش ، شکستن آن ، فرسوده شدن و یا … قصد تعویض کاغذ کش دستگاه کپی خود را دارید باید مراحل زیر رادنبال نمایید :
ابتدا به سراغ کاغذ کش بالای دستگاه روید اقدامات لازم زیر را انجام دهید و سپس کاغذ کش پایین دستگاه را طبق راهنمایی زیر تعویض نمایید:
تعویض کاغذ کش بالای دستگاه : درب دستگاه را باز کرده سپس قاب مشکی رنگ را به سمت بالا فشار دهید ، قسمت زبونه شکل طرفین پیکاپ را به سمت بیرون فشار دهید تا قفل آن باز شود و آنرا خارج کنید . پس از تعویض ، برای جازدن مجدد قطعه در این قسمت ، حالت دایره مانند را به داخل دستگاه جا می زنید ، قسمت بالا را فشار دهید تا در جای خود قرار گیرد.
تعویض کاغذ کش پایین دستگاه : ابتدا کشوی کاغذ را باز کنید سمت چپ که مانند نیم دایره است به سمت راست مقداری چرخانده و فشار دهید تا باز و آزاد شود پیکاپ را به سمت چپ دهید و آن را بیرون آورید. پس از تعویض ، برای جازدن مجدد پیکاپ ابتدا سمت چپ را جا بندازید و سپس به سمت راست هل دهید ، دایره بغل را فشار دهید و بچرخانید تا قفل شود.
تعویض کاغذ کش پرینتر زیراکس
- پرینتر را از برق بکشید و صبر کنید تا خنک شود.
- تونر کارتریج را خارج نموده.
- جای غلطک کاغذ کش بیابید.
- خارهای کوچک سفید رنگ کنار غلطک کاغذ کش را به سمت بیرون فشار دهید و غلطک کاغذ کش را به سمت بیرون بچرخانید.
- سعی کنید با دقت کافی غلطک کاغذ کش را خارج کنید.
- غلطک کاغذ کش جدید و سالم را در شکاف غلطک کاغذ کش قبلی جایگزین کنید.
- برای قفل شدن در جای خودش بالای غلطک کاغذ کش را بچرخانید.
- تونر کارتریج را در جای خود قرار دهید.
- برق دستگاه را وصل و آن را روشن کنید.
برای اینکه جایگاه کاغذ کش رو در دستگاه کپی متوجه شوید ، لیست قطعات دستگاه کپی رو برای شما بیان میکنیم.
اجزا و قطعات دستگاه کپی
هر یک از اجزا و قطعات تشکیل دهنده ی دستگاه کپی در یکی از چهار دسته کلی زیر قرار میگیرند : قطعات بیرونی ، قطعات داخلی ، قطعات مکانیکی و قطعات الکترونیکی
قطعات بیرونی دستگاه فتوکپی
- دکمه و یا کلید پاور
- سرپوش اسناد و یا ORGINAL COVER
- میز اسناد و یا ORGINAL TABLE
- سینی خروجی کاغذ و یا PAPER TRAY
- ضامن آزاد کننده کاست و یا GRIP
- قطعه راهنمای تغذیه دستی و یا MANUAL FEED ORGINAL GUIDE
- سینی تغذیه دستی و یا MANUAL FEED TRAY
- سینی کاغذ و یا PAPER TRAY
قطعات داخلی دستگاه کپی
- پنل اپراتوری و یا OPERATION PANEL
- درپوش جلویی دستگاه کپی و یا FRONT COVER
قطعه های مکانیکی دستگاه کپی
- یونیت تغذیه کننده کاغذ و یا PAPER FEEDING UNIT
- محل تغذیه کاغذ
- کاغذ کش
- یونیت ظهور و یا DEVELOPMENT UNIT
- یونیت ترانسفر و یا TRANSFER CHARGER UNIT
- هیتر و یا FUSING
- اپتیک و یا OPTIC
- یونیت شارژ و یا CHARGER UNIT
- استوانه درام و یا DRUM
قطعه های الکترونیکی دستگاه کپی
- برد های الکترونیکی و یا ELECTRONIC BOARDS
- سنسور ها و سوئیچ ها
- موتور های الکتریکی و یا ELECTRONIC MOTORS
دستگاه کپی دستگاهی است که برای کپی کردن یک سند روی کاغذ مورد استفاده قرار میگیرد . این دستگاه در دنیای چاپ برای مقاصد اداری، مدرسه و سایر موارد بسیار مفید است بنابراین در اماکن بسیاری وجود دارد و افراد زیادی با این دستگاه سر و کار دارند .
خرابی های شایع دستگاه کپی
دستگاه های کپی دائماً تحت فشار هستند به خصوص در دفاتر با تقاضای چاپ بالا ، بنابراین وجود مشکلاتی دور از انتظار نیست حتی اگر از برند های معروفی مانند زیراکس استفاده شود. پس داشتن دانش و آگاهی لازم برای رفع آنها ضروری است. اگر مشکل ، ساده و کوچک باشد خودتان میتوانید از پسش برآیید ولی در صورتی که مشکل پیچیده باشد باید با تکنسین دستگاه فتوکپی برای تعمیر تماس بگیرید.
گیر کردن کاغذ
اولین و شایع ترین مشکل پیش آمده در دستگاه کپی گیر کردن کاغذ در دستگاه است که اصلی ترین علت آن خرابی کاغذکش میباشد و به شرح آن در بالا پرداختیم. ذکر این نگته خالی از لطف نیست که عوامل دیگری نیز در رخ دادن چنین مشکلی دخیل هستند که در زیر شرح مختصری از آنها را بیان میکنیم.
علل مختلف گیر کردن کاغذ در دستگاه کپی
شاید باورتان نشود ولی یکی از مواردی که باعث گیر کردن کاغذ می شود وجود گرد و غبار است که به مرور زمان جمع میشود و میتواند باعث گرفتگی فیدر کاغذ شود. برای جلوگیری از این مشکل سعی کنید گرد و غبار کاغذ داخل دستگاه را به طور دوره ای تمیز کنید.
کثیف بودن سینی ورودی هیتر سبب گیر کردن کاغذ در ابتدای هیتر و همچنین کثیفی ناخنک های هیتر سبب گیر کردن کاغذ ما بین تفلون و پرس خواهد شد.
خرابی سنسورهای مسیر عبور کاغذ
خرابی رجیستر و فنرهای زیر آن – که سبب میشود کاغذ به صورت چند برگی از کاست خارج شود – برای رفع آن کثیفی و یا خرابی کلاچ های PS و استاپر را مورد بررسی قرار دهید.
قطع شدن سر نوشته های کپی – برای رفع آن کلاچ ها تمیز و یا عوض شوند.
خرابی چرخ دنده های رابط درایور به تانک دولوپر و درام
شکستن چرخ دنده سر هات رولر یا تفلون
در برخی از موارد ممکن است دلیل عدم کارکرد درست دستگاه شما، قرارگیری اشتباه برگه ها باشد. به عنوان مثال در صورتی که برگه ها در جای مناسب قرار داده نشوند، و یا به صورت کج و مورب باشند، همین مسئله موجب می شود دستگاه به هنگام پرینت، برگه ها را مچاله نماید .
اگر راه اندازی دستگاه به صورت اشتباه انجام شده باشد یا قطعا باز هم با اختلال در عملکرد دستگاه مواجه خواهیم شد.
مشکلات کارتریج و تونر
اگر تونر کارتریج تمام شود یا اینکه به درستی کار نکند باز هم مشکل چاپ خواهید داشت ، اگر اخطار کم شدن تونر را از دستگاه دریافت کردید راه حل کاملا آشکار است فقط باید کارتریج تونر خالی را تعویض نمایید ولی اگر کارتریج تونر تمام نشده باشد ولی به درستی کار خود را انجام نمیدهد دو امکان وجود دارد : یا کارتریج خراب است که این مشکل از طرف سازنده میباشد و باید از سازنده درخواست تعویض کارتریج کنید و یا اینکه مشکل عدم سازگاری کارتریج با دستگاهی که میخواهید از آن استفاده نمایید وجود دارد بنابراین سعی کنید از کارتریج سازگار با دستگاه خود استفاده نمایید.
ایجاد خطوط روی کاغذ
اگر پس از اتمام کار کپی ، نتیجه حاوی خطوط، رگهها یا سایر ناهنجاریها بر روی کاغذ باشد دلایل زیر میتواند علت چنین مشکلی باشد:
- خراب بودن تیغه درام
- اشکال در واحد توسعه دهنده یا درام
- تمیز نبودن آینه و شیشه اسکنر به دلیل وجود موادی مانند گرد و غبار یا مو روی آنها
توجه : اگر شیشه یا آینههای اسکنر کثیف هستند، میتوان آنها را طبق روشهای مناسبی که در کتابچه راهنمای کاربر دستگاههای کپی آمده است تمیز کرد.
تاریک یا روشن بودن بیش از حد نتیجه کپی
اشباع بیش از حد یا کمتر از حد تصاویر کاملا مشخص و نمایان است ، مسائل مربوط به روشنی یا تاریکی بیش از حد در چاپ ، یک فتوکپی خوب را خراب میکند. معمولاً این مشکل به دلیل عدم تعادل در کنترل های تراکم دستگاه فتوکپی است در این مواقع اولین چیزی که باید بررسی شود تنظیم مجدد سطوح چگالی است که اغلب راه حل این مشکل میباشد.
اگر مشکل در کنترلهای تراکم نباشد، احتمالا درام شما در حال انقضا باشد یا امکان دارد تونر خراب شده باشد. اگر تونر پس از فروش نصب کرده اید، احتمال مشکل ناسازگاری هم می تواند باشد زیرا رنگ های پس از فروش اغلب با کدهای سازنده مطابقت ندارند.
وجود نقطه هایی در صفحه
یکی دیگر از مشکلات کپی که بسیار آزاردهنده هستند نقاط روی صفحه است. اگر نقطهها هر بار در یک نقطه باشند، به احتمال زیاد یک لکه یا جسم خارجی روی شیشه یا آینه کپی وجود دارد. ولی اگر لکه ها تصادفی باشند، مشکل می تواند به دلیل نقص درام باشد، در این صورت باید درام تعویض شود.
برای تعمیر کاغذکش دستگاه کپی خود از طرق زیر با ما در ارتباط باشید
آدرس: تهران، خیابان کریمخان، خیابان ایرانشهر، کوچه نوشهر پلاک ۳۱
پست الکترونیکی: Info@aloocartridge.com