آشنایی با انواع پرینتر اچ پی

انواع پرینتر hp کدام‌ها هستند؟ از بین مدل‌ها و سری‌های مختلف پرینتر اچ پی، باید کدام را انتخاب کنم؟ ویژگی‌ها و قابلیت‌های انواع چاپگرهای اچ پی چیست؟ کدام نوع چاپگر برای من مناسب است؟ اگر قصد آشنایی و یا خرید پرینترهای اچ پی را داشته باشید، احتمالاً این سؤال‌ها را از خود پرسیده‌اید. اگر هنوز به جواب این سؤال‌ها نرسیدید، نگران نباشید چون ما در این مقاله انواع پرینترهای hp را معرفی می‌کنیم.

علاوه بر معرفی، به شما می‌گوییم که چاپگرهای اچ پی در چه دسته‌بندی‌هایی قرار می‌گیرند و چه تکنولوژی‌هایی دارند. به‌این‌ترتیب، شما می‌توانید راحت‌تر و درست‌تر در مورد انتخاب پرینترهای اچ پی تصمیم بگیرید و بهترین چاپگر اچ پی را بر اساس نیاز خود تهیه کنید. پس اگر می‌خواهید از سردرگمی در مورد انواع چاپگرهای اچ پی خلاص شوید و یک انتخاب درست داشته باشید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

توجه داشته باشید که برای هر نوع پرینتر اچ پی،  کارتریج hp سازگار با آن در فروشگاه الوکارتریج موجود است.

 

انواع پرینتر hp؛ بر اساس دسته‌بندی‌های مختلف

از جمله شناخته‌شده‌ترین پرینترهای موجود در بازار، پرینترهای hp هستند که تنوع بالا و قابلیت‌های مختلفی دارند. این برند، محصولات خود را با فناوری‌های پیشرفته و کاربردهای مختلفی به بازار عرضه کرده و باتوجه‌به تنوع بالای محصولات، پرینترهای hp را می‌توان بر اساس عوامل مختلفی دسته‌بندی کرد. برای مثال می‌توان پرینترها را به دو دسته کلی رنگی و سیاه‌و‌سفید تقسیم کرد. یا می‌توان آن‌ها را بر اساس کاربرد یا حتی تکنولوژی آن‌ها دسته‌بندی کرد. برای درک بهتر، پیشنهاد می‌کنیم جدول زیر را ببینید. 

 

ردیف معیار  دسته‌بندی انواع چاپگر اچ پی
1 بر اساس رنگ
  • رنگی
  • سیاه‌وسفید (غیر رنگی)
2 بر اساس کاربری
  • مناسب شخصی و خانگی
  • مناسب کسب‌وکار و شرکت‌های کوچک تا متوسط
  • مناسب کارهای اداری
  • مناسب سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ
  • مناسب مصارف خاص (چاپ نقشه‌های بزرگ، بنرها و…)
3 بر اساس ویژگی‌ها و توانایی‌ها
  • چاپگرهای تک کاره (فقط چاپ)
  • چاپگرهای چند کاره (چاپ، اسکن، کپی و فکس)
4 بر اساس تکنولوژی
  • جوهرافشان
  • لیزری
  • حرارتی
  • سه بعدی
  • سوزنی
5 بر اساس سری ساخت hp
  • دسک جت
  • انوی و انوی اسنایپر
  • آفیس جت
  • اسمارت تنک
  • دیزاین جت
  • لیزر جت

 

ازآنجایی‌که چاپگر درنهایت بر اساس تکنولوژی و سری ساخت آن‌ها شناخته می‌شوند، ما هم در ادامه انواع چاپگرهای hp را براین‌اساس معرفی کرده‌ایم. یعنی در ادامه گفتیم که هر کدام از این سری‌ها چه ویژگی‌هایی دارند و برای چه افرادی مناسب هستند. همچنین مزایا و معایب تکنولوژی‌های مختلف را بیان کردیم تا با دید بهتری به انتخاب پرینتر اچ پی بپردازید.

 

انواع پرینتر hp بر اساس سری ساخت

اگر بخواهیم انواع چاپگر hp را طبق سری آن‌ها دسته‌بندی کنیم، چاپگرها در دسته‌های لیزر جت، آفیس جت، دسک جت، دیزاین جت، اسمارت تنک و انوی تقسیم می‌شوند. در ادامه در مورد هر کدام از آن‌ها بیشتر صحبت می‌کنیم و می‌گوییم که کاربردها و ویژگی‌های هر سری چیست. پس با معرفی انواع سری پرینترهای اچ پی با ما همراه باشید.

 

1- پرینتر دسک جت hp

چاپگرهای دسک جت (DeskJet) اچ پی جز اولین پرینترهای این شرکت هستند که اندازه کوچکی دارند و برای مصارف خانگی و کسب‌وکارهای کوچک طراحی شده‌اند. اگر هرازگاهی نیاز دارید که مدارک، گزارش و یا فایل‌های مختلفی را چاپ کنید، این چاپگرها گزینه مناسبی برای شما هستند. سرعت چاپ پرینترهای دسک جت در حدود 8 برگه در دقیقه است که برای استفاده در مقیاس‌های کوچک سرعت مناسبی است.

چاپگرهای دسک جت hp از تکنولوژی جوهرافشان استفاده می‌کنند (در ادامه در مورد این چاپگرها بیشتر توضیح داده‌ایم) و نسبت به سری‌های دیگر hp قیمت پایین‌تری دارند. مدل‌های پیشرفته‌تر دسک جت، علاوه بر چاپ می‌توانند قابلیت‌های دیگری مثل اسکن و کپی هم داشته باشند.

 

تصویری از یک پرینتر دسک جت اچ پی که مخصوص مصارف خانگی و شخصی است.

 

 

2- پرینتر انوی و انوی اسنایپر hp

چاپگرهای انوی (Envy) و انوی اسنایپر (Envy Sniper) اچ پی هم مانند سری دسک جت، برای استفاده‌های خانگی طراحی شده‌اند؛ البته با این تفاوت که قابلیت‌ها و همچنین سرعت چاپ سری انوی از دسک‌جت بیشتر است. این پرینترها علاوه بر چاپ، اسکن و کپی، قابلیت چاپ دوطرفه را هم دارند که می‌تواند بسیار کاربردی باشد. علاوه بر این، از چاپگرهای انوی در چاپ عکس رنگی هم استفاده می‌شود.

چاپگرهای انوی اچ پی می‌توانند 10 برگه را در هر دقیقه چاپ کنند؛ اما فراموش نکنید که این زمان برای چاپ 10 برگه به‌صورت پشت‌ورو است. در طرف دیگر، سری انوی اسنایپر را داریم که مدل پیشرفته‌تر انوی است و توانایی چاپ آن به 15 برگه در دقیقه (به‌صورت پشت‌ورو) را دارد. یکی از قابلیت‌های کاربردی این مدل، امکان اتصال بی‌سیم دستگاه‌های مختلف به چاپگر است و مثلاً می‌توانید گوشی خود را هم به چاپگر وصل کنید.

 

پرینترهای سری انوی hp قابلیت‌های مدرن‌تری نسبت به مابقی سری چاپگرهای hp دارند

 

همچنین عملکرد چاپ عکس‌ها در مدل انوی اسنایپر بهینه‌تر شده و می‌توان عکس‌های بیشتری را با رزولوشن بالاتر چاپ کرد. توجه کنید که سرعت‌های چاپ ذکرشده برای هر دو مدل (انوی و انوی اسنایپر)، فقط برای چاپ‌های سیاه‌وسفید است و چاپ‌های رنگی مثل عکس به مدت‌زمان بیشتری برای چاپ نیاز دارند.

 

3- پرینتر آفیس جت hp

چاپگرهای آفیس جت (OfficeJet) اچ پی برای استفاده‌های اداری طراحی شده‌اند و مانند سری دسک جت، از تکنولوژی جوهرافشان برای چاپ بهره می‌برند؛ اما بزرگ‌تر هستند و سرعت پرینت بیشتری دارند. سرعت چاپ آفیس جت‌ها 28 برگه به‌ازای هر دقیقه است و در هر دقیقه، 20 برگه را بیشتر از دسک جت چاپ می‌کنند.

پرینترهای آفیس جت نسخه پرو (OfficeJet Pro) هم دارند که از سری قبلی خود پیشرفته‌تر هستند و قابلیت چاپ با سرعت بیشتر و در مقیاس بزرگ‌تر را دارد. این مدل از پرینترهای آفیس جت در محیط‌های اداری با تعداد کارکنان بالاتر و سطح فعالیت بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرند. پس اگر به دنبال بهترین پرینتر اچ پی برای محیط اداری هستید، در خرید آن شک نکنید.

 

برای استفاده‌های اداری، چاپگرهای آفیس جت اچ پی گزینه بسیار مناسبی هستند و سرعت چاپ بالایی دارند

 

4- پرینتر اسمارت تنک hp

چاپگرهای اسمارت تنک (Smart Tank) اچ پی نیز از تکنولوژی جوهرافشان در چاپ استفاده می‌کنند و برای استفاده‌های خانگی و اداری ساخته شده‌اند. این دسته از انواع پرینترهای hp، توانایی چاپ زیادی دارند و برگه‌های بسیار زیادی را با آن‌ها می‌توانید چاپ کنید. علاوه بر این، این چاپگرها می‌توانند 11 برگه را در هر دقیقه چاپ کنند که سرعت قابل‌قبولی می‌باشد. باتوجه‌به قابلیت‌های ذکر شده این چاپگرها انتخاب مقرون‌به‌صرفه‌تری نسبت به دسک جت و آفیس جت برای مصارف خانگی و اداری هستند.

 

اگر به چاپگر اچ پی برای چاپ در تعداد بالا نیاز دارید، پرینترهای اسمارت تنک بهترین گزینه هستند

 

5- پرینتر دیزاین جت hp

چاپگرهای دیزاین جت (DesignJet)، یکی دیگر از انواع پرینتر hp هستند که قابلیت چاپ با کیفیت بالا و همچنین در مقیاس بزرگ را دارند. این پرینترها برای کاربردهای حرفه‌ای و خاص در زمینه‌های معماری، مهندسی، طراحی گرافیک و نقشه‌برداری طراحی شده‌اند. چون در این صنایع، چاپ باید دقیق و با رزولوشن بالا باشد چاپ دقیق و پرینترهای سری دیزاین جت به‌خوبی این کار را انجام می‌دهند.

سری دیزاین جت دارای چندین کارتریج هستند و به همین خاطر رنگ‌ها را بسیار دقیق چاپ می‌کنند و جزئیات را به‌خوبی نمایش می‌دهند. پرینترهای سری دیزاین جت hp در مدل‌های گوناگون و با قابلیت‌های متنوع عرضه می‌شوند تا پاسخگوی همه نیازهای متخصصان و استفاده‌کنندگان در صنایع مختلف باشند.

 

سری دیزاین جت از پرینترهای اچ پی، مخصوص استفاده‌های خاص مانند چاپ نقشه و طرح‌های گرافیکی بزرگ هستند

 

6- چاپگر hp سری لیزر جت

چاپگرهای لیزر جت (LaserJet) اچ پی برخلاف سایر مدل‌های دیگر، از تکنولوژی جوهرافشان استفاده نمی‌کند و به کمک فناوری لیزری فرایند چاپ را انجام می‌دهد. به این دسته پرینتر لیزری اچ پی هم گفته می‌شود و نیاز به تعمیر و نگهداری بسیار پایینی دارند. سرعت چاپ آنها 35 برگه در دقیقه است که نسبت به سری‌های دیگر بسیار بالاتر است. همچنین این چاپگرها امکان چاپ و اسکن پشت‌ورو را دارند که قابلیت کاربردی و خوبی برای این سری است. پرینترهای لیزر جت برای کسب‌وکارها و ادارات متوسط انتخاب بسیار خوبی است و کاربران خانگی هم بنا به شرایط می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

 

از جمله بهترین چاپگرهای اچ پی، سری لیزر جت هستند که برای استفاده‌های شخصی و اداری بسیار مناسب هستند

 

انواع پرینتر hp بر اساس نوع تکنولوژی

اما از دسته‌بندی چاپگرها بر اساس سری که بگذاریم، می‌توانیم انواع چاپگر اچ پی را بر اساس تکنولوژی هم دسته‌بندی کنیم. منظور از تکنولوژی، نوع و فرایند چاپ در دستگاه پرینتر است و در ادامه انواع آن‌ها را معرفی می‌کنیم و مزایا و معایب هر کدام را بیان می‌کنیم. 

 

1- پرینتر جوهرافشان hp

چاپگرهای جوهرافشان اچ پی به‌صورت گسترده برای انجام عملیات چاپ در ادارات و خانه‌ها استفاده می‌شوند. این چاپگرها تصاویر و متن‌ها را به کمک قطرات جوهر بر روی کاغذ چاپ می‌کنند و امکان چاپ سیاه‌و‌سفید و رنگی را دارند. از این پرینترها، به‌عنوان بهترین چاپگر hp برای چاپ تصاویر یاد می‌شود. برخی از مدل‌های این پرینتر قابلیت کپی و اسکن‌کردن را هم دارند و میانگین سرعت چاپ آن‌ها 10 برگه با جوهر سیاه (چاپ سیاه‌وسفید) در دقیقه و برای چاپ با جوهرهای رنگی (چاپ رنگی) 5 برگه در دقیقه است. توجه کنید که سرعت چاپ‌های ذکر شده به‌صورت میانگین است و در نمونه‌های خانگی کمتر و در پرینترهای صنعتی و بزرگ بیشتر می‌باشد.

 

یکی از انواع چاپگرهای اچ پی، چاپگرهای جوهر افشان هستند که برای چاپ تصاویر رنگی بسیار مناسب هستند

 

چاپگرهای جوهر افشان اچ پی چطور کار می‌کنند؟

داخل چاپگرهای جوهرافشان بخشی به اسم هد وجود دارد که شامل صدها یا هزاران نازل است. نازل‌ها قطرات جوهر را به سمت کاغذ پرتاب می‌کنند. عملکرد این نازل‌ها توسط یک سیستم الکترونیکی کنترل می‌شود و این سیستم به نازل‌ها می‌گوید که چه هنگام، چه رنگی به چه نقطه‌ای پرتاب یا پاشیده شود. علاوه بر نازل‌ها، جزء دیگری هم به اسم کارتریج در هد وجود دارند که رنگ الگوی چاپ‌شده را تعیین می‌کنند. چاپگرهای جوهرافشان سیاه‌وسفید، فقط یک کارتریج دارند؛ ولی چاپگرهای رنگی، کارتریج‌های بیشتری دارند و رنگ‌های مختلف را پشتیبانی می‌کنند.

مزایای چاپگرهای جوهرافشان معایب چاپگرهای جوهرافشان
  • کاربرد گسترده: به کمک چاپگرهای جوهرافشان می‌توان اسناد عادی و یا عکس‌های رنگی را با کیفیت بالایی چاپ کرد.
  • قیمت مناسب: بیشتر چاپگرهای جوهرافشان قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای نسبت به قابلیت‌هایی که ارائه می‌دهند، دارند.
  • تنوع زیاد: چاپگرهای جوهرافشان تنوع زیادی دارند و می‌توانید بر اساس نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.
  • هزینه‌های پنهان: قیمت اولیه چاپگرهای جوهرافشان پایین است؛ اما لازم است کارتریج‌های آن‌ها به‌صورت دوره‌ای عوض و یا شارژ شوند. پیشنهاد می‌کنیم حتماً پرینتری را تهیه کنید که کارتریج‌ها آن قابل‌شارژ باشند تا هزینه کمتری بپردازید و مجبور به عوض‌کردن کل کارتریج نشوید.
  • سرعت چاپ: اگر سرعت چاپ برای شما مهم است شاید چاپگرهای جوهرافشان گزینه مناسبی نباشند. سرعت چاپ این چاپگرها از چاپگرهای لیزری به‌مراتب پایین‌تر است.

 

2- پرینتر لیزری hp

چاپگرهای لیزری اچ پی از پرتوهای نور لیزر و تونر برای چاپ استفاده می‌کنند و سرعت چاپ بالاتری نسبت به پرینترهای جوهرافشان دارند. همچنین نمونه‌های چاپ شده توسط پرینترهای لیزری مخصوصاً برای چاپ‌های سیاه‌وسفید از کیفیت بالاتری برخوردارند. علاوه بر این، هزینه چاپ به‌ازای هر صفحه هم با پرینترهای لیزری کمتر است؛ چون شارژکردن آن‌ها به هزینه کمتری نیاز دارد. تمام این‌ها باعث شده که این پرینترهای به‌عنوان بهترین پرینتر hp شناخته شوند و بسیار محبوب هستند.

 

چاپگرهای لیزری اچ پی چگونه کار می‌کنند؟

بعد از اینکه شما فایلی را برای چاپ به چاپگر ارسال می‌کنید، لیزر موجود در پرینتر اطلاعات را از طریق نور به یک درام فلزی ارسال می‌کند. یعنی هر آنچه باید چاپ شود، روی این درام حک می‌شود و در ادامه این درام، به کمک یک سیم شارژ می‌شود و تمامی سطح آن بار مثبت می‌گیرد. سپس مواد رنگی که بار منفی دارند، به کمک الکتریسیته ساکن به درام متصل می‌شوند و با نزدیک‌شدن کاغذ به درام، مواد رنگی به سطح کاغذ منتقل می‌شوند.

این مواد رنگی با نام تونر شناخته می‌شوند و به‌صورت پودر در دسترس هستند. در نهایت تونرهایی که به کاغذ منتقل شده‌اند، با گذر از یک جفت رول گرم به کاغذ چسبانده می‌شوند و فرایند چاپ نهایی می‌شود. دلیل گرم بودن کاغذی که از چاپگرهای لیزری بیرون می‌آید، همین رول‌ها هستند که باعث چسبیده‌شدن تونر به کاغذ می‌شوند. بعد از پایان چاپ، درام به کمک یک غلتک تمیزکننده پاک می‌شود تا چاپگر برای چاپ بعدی آماده باشد.

 

تصویری از نحوه عملکرد چاپگر لیزری اچ پی که قطعاتی مانند لیزر، هد، درام و کاغذ و تونر را نمایش می‌دهد

 

مزایای پرینترهای لیزری معایب پرینترهای لیزری
  • سرعت چاپ بالا: این چاپگرها می‌توانند حجم زیادی از چاپ را با سرعت بالا انجام دهند.
  • حفظ کیفیت چاپ باگذشت زمان: پرینترهای لیزری بسیار پایدارند و کیفیت چاپ آن‌ها در طول زمان تقریباً ثابت می‌ماند.
  • کیفیت چاپ بالای متون: کیفیت متن‌های چاپ شده توسط این پرینترها وضوح و کیفیت بالایی دارد.
  • هزینه کمتر چاپ به‌ازای هر برگ: هزینه چاپ به‌ازای هر برگ توسط پرینترهای لیزری نسبت به جوهرافشان کمتر است.
  • اندازه بزرگ‌تر: این پرینترها نسبت به پرینترهای جوهرافشان اندازه نسبتاً بزرگ‌تری دارند و فضای بیشتری را اشغال می‌کنند.
  • عملکرد پایین در چاپ تصاویر رنگی: کیفیت تصاویر رنگی چاپ شده توسط چاپگر لیزری نسبت به جوهرافشان کمتر است و وضوح پایین‌تری دارند.

 

3- پرینتر حرارتی hp

چاپگرهای حرارتی اچ پی همان‌طور که از نامشان پیداست، از گرما برای چاپ متن و تصاویر استفاده می‌کنند. این چاپگرها اندازه بسیار کوچکی دارند و هیچ سروصدایی هنگام کارکردن ایجاد نمی‌کنند. هزینه نگهداری و تعمیر و همچنین شارژ چاپگرهای حرارتی مانند چاپگرهای لیزری پایین است و مقرون‌به‌صرفه هستند. این نوع از پرینترها معمولاً کوچک هستند و از آن‌ها برای چاپ لیبل، بارکد، برچسب، رسید و … استفاده می‌شود.

 

از پرینترهای حرارتی اچ پی که یکی دیگر از انواع پرینتر hp هستند، برای پرینت روی برگه‌های کوچک استفاده می‌شود

 

چاپگرهای حرارتی hp چطور کار می‌کنند؟

پرینترهای حرارتی دو روش برای چاپ دارند که در ادامه هر دو روش را بررسی می‌کنیم.

  • چاپ حرارتی مستقیم: در این روش، بعد از اینکه چاپگر اطلاعات را دریافت کرد، هد دستگاه گرم می‌شود و در معرض کاغذ قرار می‌گیرد. کاغذ نسبت به گرمای ایجادشده توسط هد، واکنش نشان می‌دهد و متن یا تصویر موردنظر مطابق با اطلاعات ارسال‌شده تولید می‌شود. مشکلی که این چاپگرها دارند، این است که اطلاعات چاپ‌شده توسط آن‌ها به‌مرورزمان از بین می‌رود و عمر مفید آن‌ها تقریباً ۶ تا ۸ ماه است؛ مانند فاکتورها یا رسیدهایی بانکی‌ای که دریافت می‌کنید. این چاپگرها فقط توانایی چاپ سیاه‌وسفید را دارند و چاپ رنگی به‌وسیله آنها امکان‌پذیر نیست.
  • پرینترهای انتقال حرارتی: چاپگرهای انتقال حرارتی از یک روبان با روکش مومی برای چاپ بهره می‌برند. این روبان هنگام تماس با کاغذ (که از قبل حرارت دیده است)، ذوب می‌شود و جوهر خود را به کاغذ منتقل می‌کند. کاغذهای چاپ شده با این نوع از پرینترهای حرارتی ماندگاری بیشتری دارند و کمتر پاک می‌شوند. از این پرینترها برای چاپ بارکدها، کارت‌های شناسایی و برچسب‌هایی که باید دوام بیشتری داشته باشند، استفاده می‌شوند. همچنین قابلیت چاپ‌های رنگی توسط این نوع از چاپگرهای حرارتی وجود دارد. روبان پرینترهای انتقال حرارتی باید به‌صورت دوره‌ای تعویض شوند و این مورد هزینه‌های نگهداری آن‌ها را تا حدودی بالا می‌برد.

 

مزایای پرینترهای حرارتی معایب پرینترهای حرارتی
  • هزینه نگهداری پایین: پرینترهای حرارتی نیازی به شارژشدن ندارند. در مدل انتقال حرارتی نیز تغییر روبان هزینه بسیار کمی برای شما دارد. علاوه بر این قطعات این چاپگرها معمولاً نیاز به تعمیر پیدا نمی‌کنند و هر دستگاه به طور متوسط، می‌تواند ۱۰ سال و حتی بیشتر برای شما کار کند.
  • کوچک، سبک و قابل‌حمل: این چاپگرها بسیار کوچک و سبک هستند و به‌راحتی می‌توان آنها را جابه‌جا کرد.
  • چاپ سریع: چاپ توسط این پرینترها به‌صورت لحظه‌ای است و در کمتر از چند ثانیه انجام می‌شود.
  • ماندگاری چاپ پایین: چاپ‌های انجام شده توسط این چاپگرها به گرما و نور حساس‌اند و به‌مرورزمان محو می‌شوند.
  • تغییر رنگ کاغذ در اثر گرمای زیاد: کاغذهای مورداستفاده برای این نوع از پرینترها به حرارت و گرمای زیاد حساس‌اند و اگر در معرض آن قرار بگیرند سیاه می‌شوند.

 

5- پرینتر سه بعدی hp

چاپگرهای سه بعدی (3D) اچ پی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین تکنولوژی استفاده می‌کنند و توانایی حرکت در سه جهت اصلی فضا یعنی طول، عرض و ارتفاع را دارند. این پرینترها از چاپ دوبعدی فراتر رفته و توانایی چاپ اجسام به‌صورت سه بعدی و واقعی را دارند. برای چاپ در پرینترهای سه‌بعدی، شما باید چیزی که می‌خواهید را به‌صورت سه‌بعدی و با کمک برنامه‌های خاص طراحی کنید و آن را برای چاپ به دستگاه بفرستید. سپس چاپگر، جسمی که می‌خواهید را به‌صورت لایه به لایه طراحی می‌کند.

چاپگرهای سه بعدی کاربردهای مختلفی دارند و در مصارف خانگی تا صنعتی از آن‌ها استفاده می‌شود. اندازه و هزینه‌های هر کدام از این دستگاه‌ها هم متفاوت است و در زمینه‌هایی مختلفی کاربرد دارند. امروزه در برخی از کشورها، از این تکنولوژی به شکل گسترده‌ای در صنایعی مثل اتومبیل‌سازی، نمونه‌سازی، زیورآلات، مراقبت‌های بهداشتی و … استفاده می‌شود و حتی توانسته هزینه‌های تولید را به طور چشمگیری پایین بیاورد. این چاپگرها توانایی حرکت در سه جهت اصلی فضا یعنی طول، عرض و ارتفاع را دارند.

 

چاپگرهای سه بعدی اچ پی از جمله جدیدترین چاپگرها هستند که می‌تواند اجسام مختلف را بسازند

 

چاپگرهای سه بعدی اچ پی چگونه کار می‌کنند؟

پرینترهای سه‌بعدی ابتدا الگوهای موردنظر را به‌صورت مدل یا فایل‌های دیجیتال سه‌بعدی دریافت می‌کنند. سپس چاپگر، الگو را به لایه‌های افقی زیادی تقسیم می‌کند. در قدم بعد، جنس موادی که برای ساخت سوژه به چاپگر اضافه شده‌اند توسط چاپگر ذوب می‌شوند و فرایند ساخت از اولین لایه شروع می‌کند. یعنی چاپگر از پایین‌ترین لایه شروع می‌کند و بعد از تمام‌شدن هر لایه، لایه بالاتر را چاپ می‌کند تا زمانی که تمام سوژه چاپ شود.

 

مزایای چاپگرهای سه‌بعدی معایب چاپگرهای سه‌بعدی
  • مناسب برای ساخت نمونه‌های آزمایشی: این چاپگرها امکان نمونه‌سازی سریع و مقرون‌به‌صرفه را فراهم می‌کند، در واقع شما می‌توانید که نمونه‌های اولیه و آزمایشی خود را به‌صورت مکرر بسازید تا از نمونه نهایی خود اطمینان حاصل کنید.
  • چاپ شخصی‌سازی‌شده: می‌توانید وسایل و الگوهای موردنظر خود را به‌صورت سفارشی و شخصی‌سازی شده تولید کنید.
  • صرفه‌جویی در منابع و هزینه‌ها: در چاپ سه‌بعدی تولید ضایعات به طور چشمگیری پایین می‌آید؛ بنابراین هزینه تولید نیز کاهش می‌یابد.
  • چاپ زمان‌بر: فرایند تولید توسط این چاپگرها به‌خصوص برای اجسام بزرگ و پیچیده می‌تواند زمان‌بر باشد.
  • محدودیت در موارد سازنده: موادی که برای ساخت اشیا توسط این چاپگرها پشتیبانی می‌شوند دارای محدودیت است.
  • نامناسب برای تولید انبوه: نمونه‌های فعلی این چاپگرها برای تولید در مقیاس بزرگ و انبوه زیاد کارآمد و مؤثر نیستند.
  • هزینه خرید بالا: برای تهیه این چاپگرها باید هزینه‌های بالایی پرداخت کنید.

 

5- پرینتر سوزنی hp

چاپگرهای سوزنی اچ پی جر اولین چاپگرهای ساخته شده هستند که از سوزن‌ها یا پین‌های فلزی آغشته به جوهر برای چاپ استفاده می‌کنند. با وجود ظهور چاپگرهای پیشرفته‌تری مثل لیزری و جوهرافشان، چاپگرهای سوزنی کمتر استفاده می‌شوند؛ اما این دسته از چاپگرها، هنوز هم طرف‌دارانی دارند و بسته به شرایط ممکن است استفاده شوند.

 

چاپگرهای سوزنی یا همان پرینترهای ضربه ای از تکنولوژی‌های قدیمی استفاده می‌کنند و امروزه کمتر دیده می‌شوند.

 

چاپگرهای سوزنی اچ پی چطور کار می‌کنند؟

فرایند چاپ توسط این چاپگرها بسیار ساده است و ابتدا سوزن یا پین‌های چاپگر به جوهر آغشته می‌شوند. سپس این سوزن‌ها در سراسر کاغذ (از چپ به راست) شروع به حرکت می‌کنند و هر کجا که قرار است جوهر ریخته شود، یک نقطه روی کاغذ ایجاد می‌کنند. بعد از اینکه این سوزن‌ها یکبار از چپ به راست حرکت کردند، دوباره به سمت چپ باز‌می‌گردند و دوباره این فرایند را قسمت پایین‌تر کاغذ انجام می‌دهند. به‌این‌ترتیب، سوزن‌ها در سراسر کاغذ از چپ به راست و از بالا تا پایین حرکت می‌کنند تا فایل موردنظر را با ایجاد نقاط مختلف روی برگه چاپ کنند. یعنی با پشت‌سرهم قرارگرفتن این نقطه‌ها در طول و عرض کاغذ، همان چیزی که مدنظر شما است، روی برگه طراحی و چاپ می‌شود.

 

مزایای چاپگر سوزنی اچ‌پی معایب چاپگر سوزنی اچ‌پی
  • قابلیت چاپ بدون نیاز به تونر: شما بدون نیاز به تونر و تنها به کمک جوهر می‌توانید عملیات چاپ را انجام دهید
  • هزینه چاپ کمتر نسبت به سایر تکنولوژی‌های دیگر: چون این دستگاه‌ها برای چاپ به رنگ و تونر نیاز ندارند، هزینه چاپ با آن‌ها پایین‌تر است.
  • مقاوم در برابر شرایط محیطی سخت: این دستگاه معمولاً کیفیت ساخت بالاتری دارند و در برابر اتفاقات مختلف مقاوم‌تر هستند.
  • کیفیت چاپ پایین نسبت به تکنولوژی‌های مدرن‌تر: چون نوشته‌ها و تصاویر در این حالت از طریق نقطه به هم وصل می‌شوند، کیفیت چاپ بسیار دقیق و بالا نیست.
  • سرعت چاپ پایین: این دستگاه‌ها سرعت چاپ بسیار پایینی دارند و برای استفاده زیاد مناسب نیستند
  • صدای بلند و آزاردهنده هنگام چاپ: این نوع از چاپگرها دارای صدایی آزاردهنده هستند و برای همه محیط‌ها مناسب نیست؛ مخصوصاً در محیط‌هایی که میزان چاپ بالا است 

 

بهترین نوع پرینتر اچ پی را انتخاب کنید

در این مقاله انواع مختلف پرینتر hp را بر اساس عوامل مختلف مثل سری ساخت، نوع تکنولوژی، کاربری، رنگ و غیره به شما معرفی کردیم. همچنین توضیح دادیم که هر دسته برای چه افرادی مناسب هستند و ویژگی‌ها و قابلیت‌ها هر چاپگر را به همراه مزایا و معایب آن بیان کردیم. امیدواریم که مطالب این مقاله توانسته باشد به سؤالات شما جواب دهد. اما اگر همچنان در مورد انواع چاپگر اچ پی سؤالی دارید، حتماً در بخش کامنت‌ها برای ما بنویسید تا به شما پاسخ دهیم.

 

همه چاپگرهایی که از تکنولوژی چاپ آن‌ها جوهرافشان و یا لیزری است، می‌توانند رنگی یا سیاه‌وسفید باشند. هم قابلیت چاپ رنگی و هم غیر رنگی را دارند. به‌این‌ترتیب، سری‌های دسک جت، دیزاین جت، آفیس جت، لیزر جت، انوی و اسمارت تنک همه می‌توانند رنگی یا غیر رنگی باشند. چاپگرهای انتقال حرارت هم رنگی هستند؛ اما چاپگرهای حرارتی مستقیم و سوزنی فقط قابلیت چاپ سیاه‌وسفید را دارند.
این مورد تا حد زیادی به نیاز شما بستگی دارد؛ اگر استفاده شما از چاپگر زیاد نیست و از پرینتر فقط برای چاپ اسناد و فایل‌های سبک استفاده می‌کنید، پرینترهای دسک جت می‌توانند گزینه مناسبی باشند. اما اگر به تعداد چاپ بالاتری نیاز دارید و علاوه بر این می‌خواهید که امکان چاپ رنگی با کیفیت بالا و عکس هم داشته باشید، پیشنهاد ما پرینترهای سری انوی است.
5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *