چگونه آی پی پرینتر خود را پیدا کنیم؟

چگونه آی پی پرینتر خود را پیدا کنیم؟

برای این که بتوانید تمامی مشکلاتی که ساختار پرینتر شما را تهدید می‌کنند را از بین ببرید، به آدرس آی پی پرینتر نیاز دارید اما مسئله اصلی اینجا است که چگونه می‌توانیم به این آدرس دسترسی پیدا کنیم. به طور کلی زمانی که قرار است یک پرینتر عیب یابی شود و یا زمانی که قرار است این عیب برطرف شود، به آدرس آی پی نیاز است. این آدرس، در بر دارنده ۱۲ رقم ‌متفاوت است که برای اتصال دادن پرینتر به اینترنت، بهبود عملکرد پرینتر و افزایش کیفیت چاپ آن، به کار گرفته می‌شود. پیدا کردن آدرس آی پی در برندهای مختلفی که به تولید انواع پرینترهای بزرگ و کوچک مشغول هستند، کار ساده‌ای است که اگر به صورت مرحله به مرحله انجام شود، در سریعترین حالت ممکن به دست می‌آید.

چرا پیدا کردن آدرس آی پی یک پرینتر اهمیت دارد؟

دلایل مختلفی وجود دارند که اهمیت فوق العاده‌ای که آدرس آی پی یک پرینتر دارد را به رخ ما می‌کشند. برخی از این دلایل عبارتند از:

  1. استفاده از این آدرس برای اتصال به اینترنت
  2. استفاده از آدرس آی پی پرینتر برای اتصال به دستگاه‌های دیگر
  3. پیاده سازی سیستم‌های امنیتی بر روی پرینتر

3 روش یافتن آدرس آی پی پرینتر

3 روش یافتن آدرس آی پی پرینتر

در حال حاضر روش‌های گوناگونی وجود دارند که برای پیدا کردن آدرس آی پی یک چاپگر به کار گرفته می‌شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا با این روش‌ها آشنایی بیشتری پیدا کنید.

روش اول: یافتن آدرس آی پی پرینتر در سیستم عامل مک

برای این که در پرینترهایی که به سیستم عامل مک تجهیز شده‌اند آدرس آی پی را پیدا کنید، لازم است که روی لوگوی apple پرینتر خود کلیک کنید و سپس با کلیک چپ بر قسمت بالای صفحه، وارد بخش system preferences شوید. حال باید روی گزینه‌ی Print and Scan کلیک کنید و سپس ستون مربوطه را باز کنید. در این مرحله شما باید به کمک ستونی که در سمت چپ شما نمایان است، پرینتر مورد نظر خود را انتخاب کنید و در نهایت هم آدرس آی پی این پرینتر را که متشکل از ۱۲ رقم است را به دست بیاورید.

روش دوم: یافتن آدرس آی پی چاپگر در ویندوز ۷

پیدا کردن آدرس آی پی پرینتر در چاپگرهایی که از ویندوز ۷ بهره می‌‌برند، کار چندان سختی نیست. برای این کار شما باید ابتدا منوی استارت را باز کنید و سپس وارد قسمت کنترل پنل شوید. برای باز کردن منوی استارت کافی است که روی آیکن windows کلیک کنید و بر گوشه پایینی سمت چپ دسکتاپ خود کلیک نمایید.

پس از این که ‌وارد بخش کنترل پنل شدید، روی گزینه devices and printers کلیک‌ کنید و سپس مدل پرینتر خود را بیابید. در اینجا بهتر است که پس از یافتن مدل پرینتر، آن را یادداشت کنید تا آن را فراموش نکنید. حال نوبت آن رسیده است که آدرس آی پی پرینتر را در بیاورید. در اینجا بر روی پرینتر خود کلیک راست کنید و سپس بر روی گزینه properties کلیک کنید. حال باید فیلدی را با عنوان لوکیشن در این بخش مشاهده کنید. پس از مشاهده این فیلد لازم است که اعداد ظاهر شده در سمت راست را کپی کنید و این اعداد را به عنوان آدرس آی پی پرینتر خود در مواقع لازم به کار ببندید.

مرحله سوم: یافتن آدرس آی پی چاپگر در ویندوز ۱۰

به دلیل این که امروز اغلب پرینترها با تکنولوژی‌های نوین عجین شده‌اند، از نسخه‌های ویندوز بالاتری هم برای استفاده از آن‌ها بهره برده می‌شود. برای این که در ویندوزهای ده که رایج‌ترین نسخه‌ی ویندوز در پرینترهای هوشمند هستند بتوانید آدرس آی پی پرینتر را بیابید، ابتدا باید کنترل پنل را باز کنید و سپس به بخش hardware and sound بروید. حال روی گزینه devices and printers کلیک کنید و پس از یافتن پرینتر مورد نظر، مجددا روی آن کلیک کنید.

پس از انجام این عملیات، شما بر روی صفحه‌ی بازشو یک پنجره کوچک را مشاهده می‌کنید که تعدادی تب در قسمت بالایی آن قرار گرفته است. به طور کلی درایو پرینتر شما برای این که بتواند به سایر دستگاه‌ها و حتی اینترنت متصل شود، از یک wsd یا یک پورت tcp استفاده می‌کند. در این بخش اگر سه تب بر روی این پنجره کوچک نمایش داده شد، باید برای یافتن آدرس آی پی به بخش سرویس‌های وب مراجعه کنید. در غیر این صورت می‌توانید به بخش ports مراجعه کنید و آدرس آی پی ۱۲ رقمی پرینتر خود را بیابید.

شناسایی آی پی پرینتر با مودم

چگونه با استفاده از مودم یا روتر آدرس آی پی چاپگر خود را پیدا کنیم؟

این سوال، سوال بسیاری از افرادی است که از سیستم عامل مک بهره مند نشده‌اند و یا نمی‌توانند به کمک ویندوز به آدرس آی پی پرینتر خود دسترسی پیدا کنند. در اینجا باید مجوزهای دسترسی به تنظیمات روتر را به دست بیاورید و سپس در منوی تنظیمات روتر، آدرس آی پی چاپگر خود را پیدا کنید. برای این کار لازم است که وارد مرورگر شوید و آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را در بخش جستجو وارد کنید. حال باید پسورد و یوزر نیم مخصوص مودم یا روتر خود را وارد کنید. در صورتی که یوزر نیم یا پسورد روتر خود را فراموش کرده‌اید، باید با مدیران شبکه یا پشتیبانی مودم تماس بگیرید و آن‌ها را دریافت کنید. پس از این که اطلاعات لازم را وارد کردید، به دنبال جدول client list بگردید تا بتوانید آدرس آی پی پرینتر خود را به دست بیاورید و از آن بهره ببرید.

یافتن آدرس آی پی پرینتر از طریق منوی پرینتر

اغلب اوقات افراد برای این که با استفاده از منوی پرینتر به آدرس آی پی دست پیدا کنند، به دفترچه راهنمای آن رجوع می‌کنند. چنانچه شما دفترچه راهنمای پرینتر خود را در اختیار ندارید، می‌توانید با پیروی کردن از دستور العمل‌های زیر،  آدرس آی پی پرینتر خود را به دست بیاورید:

  • ابتدا دکمه home که بر روی بدنه پرینتر موجود است را فشار دهید و سپس وارد منوی دستگاه شوید.
  • در بخش منو شما باید روی گزینه preferences options یا تنظیمات کلیک کنید تا بتوانید به تنظیمات پرینتر خود دسترسی داشته باشید.
  • حال می‌توانید آدرس آی پی چاپگر مورد نظر خود را در بخش بالای صفحه‌ی بازشو مشاهده کنید.
  • چنانچه در این بخش آدرس ip پرینتر خود را مشاهده نکردید، باید وارد بخش wireless details شوید و این بخش را تحت بررسی قرار دهید. پس از بررسی این بخش وارد قسمت نت ورکینگ شوید و در نهایت هم آدرس آی پی را از این بخش استخراج کنید.

حال که توانستید به کمک یکی از روش‌های فوق آدرس آی پی پرسنتر خود را بیابید، باید در قسمت command promp این آدرس را وارد کنید و سپس هر گونه عیب و ایرادی که در ساختار پرینتر شما به وجود آمده است را برطرف کنید. به یاد داشته باشید که پرینتر شما از پیش باید به نت متصل شده باشد تا بتواند کارایی خوبی را از خود نشان دهد.

ویدیوی آمورشی پیدا کردن آدرس IP پرینتر

با تماشای ویدیوی زیر می توانید از طریق 5 روش، آدرس آی پی پرینتر خود را پیدا کنید:

 

کلام پایانی

ما در این مطلب در مورد نحوه یافتن آدرس آی پی پرینتر با شما صحبت کردیم. پرینترها برای این که به اینترنت متصل شوند و یا برای این که با سایر دستگاه‌های پرینت ارتباط برقرار کنند، به یک آدرس خاص به نام آدرس آی پی نیاز دارند که شامل ۱۲ عدد است. این آدرس را شما می‌توانید یه کمک مودم یا روتر، به کمک منوی پرینتر و با استفاده از سایر روش‌ها در سیستم‌هلی عامل مک و ویندوز بیابید و از آن استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *