خطاها و مشکلات رایج بعد از شارژ کارتریج

شارژ کارتریج

از جمله معضلات سرویس و  شارژ کارتریج ، صرف نظر از نوع آن، بلافاصله بعد از راه اندازی و روشن کردن دستگاه پرینتر نمایان خواهد شد. این اختلالات شامل: ظاهر شدن یک سری نقاط سیاه رنگ و لکه حین چاپ اسناد، بروز خطاهای مربوط به تونر، کاهش کیفیت چاپ کاراکترهای اسناد چاپی و … می باشد. این موضوع شاید برای شخص شما هم پیش آمده باشد که پس از تمدید کارتریج خود و تعبیه تمام قطعات در جای اولیه، به محض روشن کردن مجدد دستگاه، کیفیت چاپی و عملکردی سابق خود را از دست داده باشد . پیش از هر چیزی باید بگیم که جای هیچ نگرانی نیست! نه کارتریج شما معیوب است و نه قطعات دستگاه شما آسیب دیده. در واقع باید با نگاهی ریزبینانه تر یک سری نکات مثل میزان سازگاری تونر کارتریج و نوع دستگاه مصرفی شما، کیفیت تونر خریداری شده و میزان آگاهی فرد تکنسین را بررسی کرد.

در ادامه به منظور افزایش آگاهی و بالابردن سطح علمی پایه شما در زمینه تبعات شارژ کارتریج ، چندین معضل پرتکرار و شایع در این راستا را بیان میکنیم و به طبع ،راهکار پیشنهادی جهت بهبود بخشی و بازگردانی کیفیت چاپ دستگاه شما  به حالت نخست را بیان میکنیم. 

 

شارژ کارتریج جوهری

 

کم رنگ شدن پرینت بعد از شارژ کارتریج

یکی از رایج ترین مشکلات پس از تمدید شارژ تونر کارتریج، کاهش غلظت رنگ کاراکتر های چاپی می باشد . همانطور که متعاقبا اشاره شد ، یک کارتریج مرغوب مشخصه ها فراوانی دارد. یکی از آن عوامل تونر با کیفیت می باشد که تاثیر به سزایی در نحوه چاپ اسناد شما دارد بنابراین پیش از شارژ از کیفیت نسبی آن اطمینان حاصل کنید. یکی دیگر از عوامل دخیل در این موضوع ، عدم کالیبره بودن رنگ های پرینتر شما می باشد. به طور کلی این موضوع اهمیت زیادی در میزان پاشیدگی رنگ کاراکتر های مورد نظر شما به خصوص در دستگاه های پرینر رنگی و شرکتی دارد. 

به طور کلی اگر تنظیمات پیش فرض دستگاه خود و یا اعمال تغییرات به منظور شخصی سازی پرینتر اطلاعی ندارید ، حتما پیش از شارژ کارتریج ، دفترچه دستگاه مربوطه را به طور کامل مطالعه کنید و یا در صورت تمایل از یک تکنسین برای اعمال تنظیمات دستی کمک بگیرید . 

از دیگر عوامل موثر بر کم رنگ شدن پرینت های خود ، خراب شدن و یا از کار افتادن سایر قطعات پرینتر شما از جمله درام، غلطک، رول مگنت و یا داکتر می باشد. بدیهی در صورت عدم آشنایی با این قطعات در اسرع وقت دستگاه پرینتر خود را برای بازدید به مراکز تعمیر و یا نمایندگی ببرید. 

انجام نشدن عمل چاپ

گاهی ممکن است پس از تعبیه کارتریج تمدید شده و ارسال دستور پرینت ، سند چاپی پرینت گرفته نشود. در این شرایط شما صرفا با یک برگه پرینت کاملا سفید مواجه خواهید شد. با بررسی تکنسین های فنی دستگاه های پرینتر، سرنخ این مشکل را در یک قطعه یافتنند. وجود یک لایه  نوار محافظ در نازل چاپ کارتریج  عامل مختل کننده روند چاپ بلافاصله پس از شارژ کارتریج می باشد. برای اطمینان خاطر بیشتر پیشنهاد می شود یک بار دیگه طبق پروسه های مکتوب در دفترچه راهنمای دستگاه خود، کارتریج را مجددا با دقت بیشتر در محل مناسب خود تعبیه کنید به طوری که تمام اتصالات آن به درستی برقرار باشد. در نهایت پس از چک کردن تمامی این مراحل، دستگاه خود را مجددا روشن کنید.

بروز خطای low ink

اگر شما هم به صورت مداوم با دستگاه های پرینتر اداری و یا خانگی سروکار دارید قطعا تا به حال با پیغام کمبود کارتریج پس از شارژ آن مواجه شده اید. این مورد یکی از شایع ترین مشکلات و همینطور از بزرگترین معضلات دارندگان دستگاه های پرینتر می باشد . 

 

ارور low ink در پرینتر

 

بدیهی است ردپای این خطا در کارتریج پرینتر نهفته است . کارتریج جوهر افشان و لیزری در واقع قلب یک پرینتر می باشد که سایر قطعات و آلات جانبی دستگاه همگی تحت پوشش این قطعه حیاتی می باشد . اغلب کاربران پس از شارژ کارتریج دستگاه خود و مواجه شدن با ارور کمبود کارتریج دست به شارژ و تمدید مجدد محفظه کارتریج می کنند. این در حالی است که همه این دردسر ها می تواند به علت یک تراشه الکترونیکی به نام چیپست باشد . در واقع چیپست یکی از اجزا و بخش های اصلی  تحت پوشش کارتریج می باشد. 

پس از تعویض چیپست کارتریج و ارسال دستور چاپ خواهید دید که پیغام کمبود کارتریج هم برطرف شده است. بنابراین شما را از هزینه های بیهوده و بلااستفاده شارژ مجدد کارتریج فارغ میکند و این هدف غایی ما در اطلاع رسانی مطالب مربوطه به شکل اصولی و در عین حال به زبان ساده در جهت آگاهی بیشتر شما می باشد. 

لازم به ذکر است که پیغام های هشدار کمبود کارتریج در دستگاه های مختلف متفاوت خواهد بود که ما در ادامه به رایج ترین آنها اشاره می کنیم : 

Toner low

Cartridge is low

Replace cartridge

Cartridge is very low

علاوه بر این هشدار های مکتوب ، در بعضی از دستگاه های قدیمی ، نحوه چشمک زدن چراغ های تعبیه شده در روی دستگاه بیانگر این موضوع خواهد بود . 

 ایجاد شدن لک، نقطه های جوهر و تصویرهای تار روی کاغذ

از دیگر معضلات احتمالی پس از شارژ کارتریج ، وجود یک سری لکه های نامتقارن و تصویر های تار در الگوهای نامنظم  می باشد .  همچنین ممکن است بخشی از کاراکتر های چاپی شما مخدوش و یا نقطه های جوهر مابین آن پاشیده باشد . پس از بررسی های ریزبینانه تکنسین های فنی ، عامل این اختلال چاپی را در حباب های هوا محصور در محفظه کارتریج یافتند . 

 

وجود خطوط روی کاغذ و واضح نبودن متون چاپ شده

 

ماجرا از این قرار است که حین شارژ و تمدید تونر کارتریج ، به صورت تصادفی حباب های هوا در بین مولکول های سیال تونر محاصره می شوند و قدرت سیالیت تونر را در محفظه کارتریج کاهش میدهند . بنابراین راهکار حذف این موانع ناخواسته پس از اتمام فرآیند تمدید کارتریج ، تکان دادن محفظه می باشد به طوری کاملا حباب های هوای محبوس در آن از بین بروند . 

یکی دیگر از راهکار های ممکن برای خلاص شدن از شر این مهمان های ناخواسته این است که پس از شارژ کارتریج مدتی آن را بلا استفاده رها کنید تا به خوبی مولکول های هوا ناپدید شوند . سپس محفظه تمدید شده کارتریج در مکان مناسب خود در دستگاه پرینتر تعبیه کنید . 

پرینتر را مجدد روشن کنید و برای اطمینان خاطر ، یک تست از سند چاپی مورد نظر بگیرید .

نشتی کارتریج

همانطور که متعاقبا گفته شد ، اجزای پرینتر به صورت مجزا همگی، طبق پترن های پیش فرض تعریف شده خاصی ، برای سرویس دهی مطلوب به کار گرفته می شود. در صورتی که فقط یکی از این اجزا از حلقه متحد سیستم خارج شود ، عملکرد کلی دستگاه مختل می شود . برای مثال نشتی کارتریج از جمله مورداتی است که به دنبال عدم کارکرد یکی از قطعات پیش می آید. در واقع اگر نگاهی جزئی تر به سیستم مکانیکی کارتریج داشته باشیم متوجه خواهید شد که کارتریج های تونر از ده ها قطعه متحرک تشکیل شده است. اگر تنها یکی از این قطعات به هر دلیلی از مدار خارج شود منجر به نشتی تونر کارتریج می گردد . 

 

نشتی تونر کارتریج روی بدنه کارتریج

 

علاوه بر آن یکی دیگر از عوامل موثر در نشتی کارتریج ، عدم حمل و نقل ایمن دستگاه های پرینتر حاوی کارتریج می باشد . تاکید می کنیم به منظور اطمینان خاطر از سلامت فیزیکی پرینتر خود ، نظارت دقیقی بر نحوه جا به جایی آن داشته باشید . 

در صورت بروز ضربات و آسیب های احتمالی حین حمل به محفظه کارتریج ، تونر های محبوس نشت پیدا کرده و کیفیت چاپ اسناد شما را به شکل چشمگیری کاهش می دهد.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *