پرینتر حرارتی بهترین دستگاه برای چاپ فوری روی کاغذهای کوچک و انواع استیکر است. چاپگر حرارتی سرعت پرینت بالایی دارد، مصرف جوهر آن بسیار پایین است و از گرما برای چاپ استفاده میکند. اگر به فکر خرید یکی از این دستگاههای کاربردی هستید، پیشنهاد میکنیم با مزایا و معایب پرینتر حرارتی آشنا شوید.
شناخت این دستگاه و نحوه عملکرد آن و همچنین آشنایی با قابلیتهای پرینتر حرارتی و محدودیتهایی که در زمان استفاده برای کاربر ایجاد میکند، به شما کمک میکند تا انتخاب مطمئنی داشته باشید. پس فرصت را از دست ندهید و تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
پرینتر حرارتی چیست؟
پیش از اینکه با هم به بررسی مزایا و معایب پرینتر حرارتی بپردازیم، میخواهیم معرفی کوتاهی درباره پرینتر یا چاپگر حرارتی داشته باشیم.
پرینتر حرارتی نوعی چاپگر کوچک است که از گرما برای تولید تصویر روی کاغذهای سایز کوچک و برچسبها استفاده میکند. برخلاف پرینترهای لیزری که از انواع کارتریج لیزری مشکی و رنگی برای چاپ روی کاغذ استفاده میکنند یا پرینترهای جوهرافشان که با تونر مشکی و رنگی کار میکنند، فرآیند چاپ در پرینتر حرارتی نیاز به جوهر ندارد. در این پرینترها از فناوری چاپ حرارتی و کاغذ حرارتی استفاده میشود.
از چاپگرهای حرارتی برای چاپ رسید فروشگاهی، بارکدها، علائم شناسایی، برچسب محصول، برچسبهای حمل و نقل و رسید خرید در فروشگاهها، فرودگاهها، بانکها، انبارها، شرکتهای هواپیمایی، بلیط فروشیها، خرده فروشیها و همه کسب و کارهایی که نیاز به چاپ برچسب و رسید دارند، استفاده میشود. سرعت بالا، سهولت در استفاده و مقرون بهصرفه بودن از مهمترین ویژگیهای پرینتر حرارتی است.
قابلیتها و مزایای پرینتر حرارتی
پرینترهای حرارتی چاپ رسیدها، بارکدها و سندهای کوچک مشابه را آسان و سریع کردهاند. پیش از طراحی این پرینترها، از پرینترهای لیزری و جوهرافشان کوچک برای چاپ سندهای کوچک استفاده میشد که از نظر زمانی و هزینهای به صرفه نبودند. اما طراحی چاپگرهای کوچک حرارتی این امکان را فراهم کرد که با صرف کمترین هزینه و حداقل کاغذ، اسناد کوچک را در کمتر از 5 ثانیه چاپ کرد!
این دستگاه قابلیتها و مزایای دیگری هم دارد، از جمله:
1. به کارتریج و تونر نیاز ندارد
یکی از مهمترین قابلیتهای کارتریج حرارتی، عدم نیاز به کارتریج و تونر است. این دستگاه با کمک فناوری چاپ حرارتی کار میکند. در این فرآیند، هیچ جوهر یا تونری استفاده نمیشود، بلکه کاغذ حرارتی با کمک هد، نقش کارتریج را بازی میکند.
کاغذ حرارتی نسبت به گرما حساس است و سیاه میشود. وقتی هد چاپ، روی سطح کاغذ حرارتی فشار و گرما ایجاد میکند، تصویر یا متن هم زمان با سیاه شدن کاغذ در نقاط حرارت داده شده، روی کاغذ چاپ میشود. هرچند قیمت کاغذ حرارتی نسبت به کاغذ عادی بالاست، ولی در مجموع نسبت به هزینه خرید کارتریج یا شارژ تونر بسیار پایینتر است.
برای آشنایی بیشتر با انواع مدلهای این نوع پرینتر، پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین پرینترهای اداری در سال 2024 را مطالعه کنید.
2. هزینههای تعمیر و نگهداری آن پایین است
دومین مزیت چاپگر حرارتی، پایین بودن هزینههای تعمیر و نگهداری است. همان طور که در بخش قبلی توضیح دادیم، این نوع پرینترها نیاز به تونر یا جوهر ندارند و فقط با کاغذ حرارتی کار میکنند. کاغذ حرارتی حداقل 15 متر طول دارد و در صورتی که در شرایط مناسب نگهداری شود، میتوان با آن 10 تا 200 سند عادی چاپ کرد. در مورد کاغذهای با عرض 8 سانتیمتر و طول 25 و 45 متر، این تعداد بیشتر هم میشود.
به علاوه اینکه، قطعات داخلی دستگاه چون متحرک نیستند، عمر مفید بیشتری دارند و کمتر نیاز به تعمیر پیدا میکنند. قیمت کاغذ حرارتی هم ارزان است و تعویض آن هزینه بسیار کمی دارد.
3. استفاده از این دستگاه آسان و بی سر و صدا است
دستگاه پرینتر حرارتی وزن بسیار سبک، حجم کم و کاربری آسانی دارد. این دستگاه را میتوان به راحتی جابهجا کرد و مانند پرینترهای بزرگ، سنگین و حجیم نیست. به علاوه اینکه در مقایسه با پرینترهای لیزری و جوهرافشان، دکمههای کمتر و کاربری راحت تری دارد. چاپگر حرارتی نویز بسیار کمی دارد و موقع کار کردن هیچ سر و صدایی ایجاد نمیکند.
قیمت پایین دستگاه، عمر مفید حداقل 10 ساله، مناسب بودن برای سیستمهای حسابداری و انبار، مصرف برق و انرژی کم، کیفیت چاپ خوب و نصب آسان کاغذ از دیگر ویژگیهای پرینتر حرارتی است.
محدودیت ها و معایب چاپگر حرارتی
هرچند استفاده از پرینتر حرارتی مزایای زیادی دارد، ولی کار کردن با آن چند محدودیت هم دارد که بهتر است بدانید:
1. کیفیت چاپ و جوهر دستگاه در مقایسه با پرینترهای عادی پایین است
این دستگاه قابلیت چاپ تک رنگ دارد و چاپ رنگی را نمیتواند با جزئیات ایده آل و پیگمنت خوب انجام دهد. به همین دلیل کیفیت چاپ ضعیفی دارد و فقط برای چاپ اسناد کوچک در حد 5 الی 8 سانتی متری مناسب است. در واقع پرینترهای حرارتی چاپگرهای استاندارد، رنگها را به خوبی چاپ نمیکنند.
2. کاغذ چاپ دستگاه زود خراب میشود
کاغذهای حرارتی به گرما حساس هستند. در نتیجه با یک لمس کوچک یا بالا رفتن حرارت دستگاه دچار لکه میشوند. به علاوه اینکه اگر در جای مناسب و تاریک نگهداری نشوند یا در معرض نور خورشید و گرمای زیاد باشند، کدر و تیره میشوند.
3. هد دستگاه به حرارت بالا و کارکرد طولانی مدت حساس است
برخلاف پرینترهای جوهرافشان تک رنگ که برای ساعات کاری طولانی طراحی شدهاند و پرینترهای لیزری که با کارتریج 33A اچ پی مشکی کار میکنند و طول عمر بالایی دارند، هد چاپ دستگاه پرینتر حرارتی نسبت به حرارت بالا و ساعات کاری طولانی حساس است و ممکن است خراب شود.
پرینتر حرارتی برای چه کارهایی مناسب است؟
در این مطلب تلاش کردیم تمامی مزایا و معایب پرینتر حرارتی را بررسی کنیم. با توجه به توضیحاتی که درباره دستگاه ارائه کردیم، استفاده از پرینترهای حرارتی برای مواردی مناسب است که نیاز به چاپ رسید، بارکد یا سندهای فوری کوچک باشد، مانند:
- دریافت، مدیریت موجودی، بچ بسته بندی، برچسبهای بازگشت و تحویل در سیستمهای لجستیک و حمل و نقل
- نگهداری یا مدیریت قطعات، کد تضمین کیفیت، ردیابی پیشرفت و انطباق کدها در صنایع ساخت و ساز قطعات
- چاپ برچسبهای نمونه آزمایشگاه یا داروخانه، مچ بندهای شناسایی بیمار، کنترل داروها و… در مراکز بهداشت و درمان
- رسید POS یا تلفن همراه، مدیریت موجودی، برچسب قیمت، بارکد استعلام موجودی در انبار و… در فروشگاهها و خرده فروشیها
- چاپ برچسبهای زنجیره تأمین، مدیریت سیستم، نشانهای شناسه و موارد مشابه در سازمانها
امیدواریم محتوای این مقاله به شما کمک کند تا خرید مطمئنی داشته باشید. اگر درباره مزایا و معایب پرینتر حرارتی سؤالی دارید که در این مطلب به آن پاسخ داده نشده است، کارشناسان ما در الو کارتریج در خدمت شما هستند. سؤال خود را در بخش دیدگاهها بنویسید. ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهیم بود.
سؤالات متداول
سرعت چاپ بالا، نداشتن کارتریج، کوچک و قابل حمل، صدای بسیار کم و دوستدار محیط زیست