استاندارد تعداد صفحات برای چاپ

استاندارد تعداد صفحات برای چاپ

ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که در آن هر لحظه نیاز به چاپ اسناد و اوراق مختلف احساس می‌شود. بنابراین بسیار مهم است که شما با استاندارد تعداد صفحات برای چاپ آشنایی پیدا کنید. از آن‌ جایی که امروزه پرینترهای مختلفی در برندهای گوناگون در بازار وجود دارند و هر یک از این پرینترها کارتریج‌های مختلفی را در خود جای داده‌اند، می‌توانیم بگوییم که استاندارد تعداد صفحات چاپ برای هر کدام از پرینترها نیز متفاوت با دیگر پرینترها است.  قبل از خرید پرینتر حتماً به تعداد صفحات چاپ توجه داشته باشید چرا که اگر شما قرار است چاپگری را با کیفیت فوق‌ العاده خریداری کنید، باید هزینه‌های زیادی را بپردازید. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا شما را با استاندارد چاپ و نکات مهمی که در این زمینه باید به آن توجه بشود، آشنا کنیم.

 

تاریخچه تعداد صفحات چاپ (page yield)

در گذشته و در چند سال اخیری که گذشت، به هیچ عنوان به تجهیزات اصلی پرینتر جوهری و تونری  توجهی نمی‌شد. به همین دلیل تعداد خاصی هم برای صفحات چاپ در نظر گرفته نشده بود اما پس از این مدت، افراد دریافتند که خرید پرینتر نیازمند این است که میزان صفحاتی که یک پرینتر می‌تواند چاپ کند، مشخص شود. به همین دلیل استاندارد تعداد صفحات برای چاپ روی کار آمده است. شرکت‌هایی مثل شرکت پرینتر سازی کانن، شرکت اپسون، شرکت سامسونگ شرکت hp ، شرکت لکسمارک و سایر شرکت‌ها از جمله شرکت‌هایی هستند که در حال حاضر برگه‌هایی را با عنوان برگه استاندارد تعداد چاپ ارائه نموده‌اند. شما برای این که بهترین پرینتر را متناسب با کاربردی که از آن انتظار دارید خریداری کنید، لازم است که هر کدام از این پرینترها و استانداردهای آن‌ها را بشناسید و در نهایت بهترین انتخاب را داشته باشید.

  نوع کارتریج و استاندارد آن  

نوع کارتریج و استاندارد آن

همان طور که گفتیم، امروزه کارتریج‌های مختلفی در انواع گوناگون در هر پرینتری تعبیه می‌شوند. این کارتریج‌ها با توجه به عملکرد خود، دارای استانداردهای تعداد صفحات چاپ متفاوتی هستند. این را بدانید که برخی از عوامل مهم وجود دارند که می‌توانند این تعداد را تغییر دهند اما به طور کلی چندان جابجایی خاصی در این تعداد دیده نمی‌شود. زمانی که شما با استاندارد تعداد صفحات برای چاپ آشنا می‌شوید، ممکن است که به این فکر کنید که این استاندارد چگونه محاسبه می‌شود؟! استانداردهای مذکور با استفاده از انواع آزمون‌های خاص برای هر کدام از پرینترهای تک رنگ، جوهر افشان رنگی و تونرهای رنگی تعبیه شده است که در ادامه برای شما شرح داده می‌شوند:

  • کارتریج تونر تک رنگ ISO / IEC 19752
  • کارتریج جوهر افشان رنگی ISO / IEC 19798
  • کارتریج تونر رنگی ISO / IEC 24711
 

آزمون انواع کارتریج جوهر افشان

  • روش‌های آزمون پرینتر تک رنگ

روش آزمون استاندارد مربوط به کارتریج تونر تک رنگ، خود به یک استاندارد جداگانه نیاز دارد. در این استاندارد، صفحه آزمون ۵ درصد پوشش پیدا می‌کند که این پوشش می‌تواند از نوع متن باشد و پوشش‌های تصویری یا نموداری را در بر بگیرد. حال رنگ مذکور تا زمانی که کارتریج به پایان برسد، بر روی این صفحه پرینت می‌شود و در نهایت تعداد صفحات مشخصی را به وجود می‌آورد. در واقع کارتریج  این نوع از پرینترها زمانی به پایان می‌رسد که دیگر یک صفحه کامل برای شما چاپ نشود.

  • روش آزمون تونرهای رنگی

روشی که برای آزمون کارتریج تونر رنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد، روشی است که با توجه به استاندارد مذکور به یک مجموعه پرینت نیاز دارد. این مجموعه باید مجموعه استاندارد و تشکیل شده از ۵ صفحه مختلف باشد که ممکن است نامه باشد، روزنامه باشد یا اسلاید باشد نیز متفاوت است. در این صفحات متن‌ها و عکس‌ها و نمودارهای مختلف را به تفکیک رنگ سیاه، قرمز، آبی و رنگ‌های سایه قرار می‌دهند.

این رنگ‌ها باید در هر صفحه پرینت پیاده سازی شوند. پس از این که این رنگ‌ها بر روی صفحات پرینت گرفته شده پیاده شدند، باید این کار را آنقدر ادامه دهید تا دیگر پرینتر از نظر جوهر به خوبی عمل نکند. یعنی جوهر پرینتر تمام بشود. در اینجا است که می‌توانید تعداد استاندارد صفحات چاپ برای یک پرینتر را مشخص کنید.

  • روش‌های آزمون جوهر افشان رنگی

روش آزمون کارتریج جوهر افشان رنگی نیز تا حد زیادی مشابه روش آزمون کارتریج تونر رنگی است؛ با این تفاوت که امکان کم یا زیاد کردن برگه‌های اولیه تستی برای این نوع از روش وجود دارد.

  عوامل تعداد صفحات چاپ شده  

عوامل موثر بر کم یا زیاد شدن تعداد صفحات چاپ

در حال حاضر میزان استاندارد تعداد صفحات برای چاپ با توجه به عوامل مختلفی مثل پوشش صفحه، نوع تصویر، حجم کار، حالت دو طرفه، شرایط محیطی، عملکرد کارتریج، کالیبراسیون پرینتر، نقطه رنگ و روشن بودن پرینتر مشخص میشود که در ادامه تاثیرگذارترین این عوامل ذکر شده‌اند:

1. پوشش صفحه

به طور کلی پوشش صفحه نشان دهنده میزان تونر یا جوهری است که در انجام فرآیند چاپ به کار گرفته شده است. این پوشش که بیشترین تاثیر را بر میزان استاندارد صفحات برای چاپ دارد، در صفحات چاپ شده سیاه سفید حدود ۴ یا ۵ درصد است اما این میزان در صفحات رنگی معمولاً بیشتر است. باید بگوییم که اگر یک مشتری بخواهد تنها متنی را بر روی این صفحات چاپ کند، باید این متن را به صورت بالا پایین چاپ کند تا بتواند بازدهی بیشتری را از چاپگر مشاهده کند اما در مواقعی که قرار است شما صفحه چاپ را به صورت رنگی یا تصویر یا گرافیکی به وجود بیاورید، امکان کاهش تعداد صفحات چاپ در یک دوره وجود دارد.

2. نوع تصویر

گاهی اوقات ممکن است شما در دو پرینتر، دو کارتریج یکسان را قرار دهید اما در نهایت چاپ یکسانی را مشاهده نکنید. در اینجا باید بگوییم که نوع تصویر چاپ شده نیز بر روی استاندارد تعداد صفحات برای چاپ تاثیر گذار است. برای مثال اگر قرار باشد شما الگوهای دات را بر روی یک کاغذ به نمایش در بیاورید، باید جوهر بیشتری را صرف کنید.

3. حجم کار

پرینتر شما اگر حجم کار بالایی داشته باشد، ممکن است بازدهی خوبی نداشته باشد و در نهایت تعداد صفحات چاپ را در یک بازه زمانی کاهش دهد. علاوه بر این، نوع پرینتر که سه صفحه است یا ۴ صفحه نیز می‌تواند در این زمینه تاثیر زیادی داشته باشد. این را بدانید که به هر میزانی که آمادگی چاپگر برای انجام فرآیند چاپ افزایش پیدا کند، به همان میزان نیز بازدهی چاپگر بیشتر و بیشتر میشود.

4.حالت دو طرفه

محتوای مشابهی که برخی از صفحات چاپی دارند باعث به وجود آمدن حالت دو طرفه یا حالات دوبلکس شده است و در نهایت به انتخاب سینی کاغذ ورودی و خروجی منجر می‌شود. این کار می‌تواند کاهش یا افزایش زمان اجرای ماشین‌های پرینتری را با خود به همراه داشته باشد و حتی در میزان مصرف جوهر و تونر نیز نقش داشته باشد. از این رو لازم است که شما به استاندارد تعداد صفحات برای چاپ توجه کافی بورزید و حالت دو طرفه را نیز به عنوان یک عامل موثر در تغییر میزان این استاندارد به کار بگیرید.

5.شرایط محیطی پرینتر

پرینتری که شما مورد استفاده قرار می‌دهید، می‌تواند تحت تاثیر شرایط محیطی که همان میزان دما و میزان رطوبت محیط است، قرار بگیرد. البته پرینترهای با کیفیت اغلب این عوامل را کنار می‌زنند و به آن‌ها توجه چندانی ندارند.

6.عملکرد کارتریج در پایان دوره مصرف

برخی از کارتریج‌هایی که به صورت باکیفیت تعبیه شده‌اند، نه تنها در ابتدای دوره مصرف بلکه در پایان دوره مصرف نیز به خوبی عمل می‌کنند اما در مقابل برخی دیگر از کارتریج‌ها وجود دارند که می‌توانند استاندارد تعداد صفحات برای چاپ را افزایش یا کاهش دهند. این کارتریج‌ها همان کارتریج‌های معمولی هستند که پس از یک تایم خاص فعالیت، قفل می‌کنند و نمی‌توانند عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارند. در اینجا هم ممکن است جوهر یا تونر موجود در کارتریج حتی هدر هم برود.

7. کالیبراسیون کارتریج‌های پرینتر

برخی از پرینترها هنگام روشن شدن و استفاده مجدد برای بهبود کیفیت چاپ خود از کالیبراسیون‌های اتوماتیک استفاده می‌کنند. این کار علاوه بر این که یکپارچگی چاپ و میزان عمر دستگاه‌های پرینتر را بیشتر و بیشتر می‌کند، می‌تواند تعداد استاندارد چاپ را هم افزایش دهد و آن را بیشتر کند. عواملی مثل میزان خاموش و روشن شدن پرینتر، تعداد راه اندازی مجدد و قطع و وصل شدن برق هم نقش زیادی در این زمینه دارند.

8.روشن بودن پرینتر در حالیکه چاپ نمی‌کند

برخی از افراد عادت دارند که پرینترهای خود را روشن می‌گذارند و به آن‌ها استراحت نمی‌دهند. این را بدانید که روشن بودن پرینتر در مدت زمان طولانی سبب افت عملکرد پرینتر شده و می‌تواند مقدار تونر یا جوهری که در کارتریج وجود دارد را کاهش یا افزایش دهد.

9. نقطه رنگ

چاپ، قرار گرفتن یک مقدار اندک از رنگ‌های مختلفی است که در ساختار پرینتر قرار گرفته‌اند و اغلب سیاه و سفید هستند. برای این که تعداد بیشتری از صفحات را در یک دوره مصرف به چاپ برسانید، لازم است که نقطه رنگ را بشناسید و ضخامت رنگ در نقاط مختلف را نیز کاهش دهید.   میزان مصرف جوهر در پرینتر چقدر باید باشد؟  

مقدار مصرف جوهر در چاپگر

حال که به صورت کامل با استاندارد تعداد صفحات برای چاپ آشنایی پیدا کردید و عوامل موثر بر کاهش و افزایش این استاندارد را دانستید، باید بدانید که هر تعداد صفحات چاپ شده در پرینترهای مختلف با توجه به عوامل گوناگون می‌توانند مقدار مصرف جوهر را تغییر دهند. پوشش صفحه و استفاده از رنگ چاپ مکرر، انتخاب کیفیت چاپ، انتخاب نوع کاغذ، حالت‌های دو طرفه و انتخاب استفاده از جوهر از جمله این عوامل هستند که می‌توانند مقدار مصرف جوهر در کارتریج‌های جوهری را افزایش دهند.

کلام آخر

همه ما تا کنون به صفحات چاپ شده نیاز پیدا کرده‌ایم و از پرینترها هم بهره برده‌ایم. امروزه بسیاری از افرادی که به صورت متداول با پرینتر‌ها سر و کار دارند، به دنبال این هستند که استاندارد تعداد صفحات برای چاپ را بدانند تا از این طریق بتوانند عملکرد بهینه‌ای را از یک چاپگر به عمل بیاورند. دسترسی استاندارد این تعداد با استفاده از آزمون‌های مختلفی امکان پذیر است که ما در این مطلب به تشریح این آزمون‌ها برای شما پرداختیم. علاوه بر این، نکاتی که می‌توانند میزان جوهر مصرفی را افزایش یا کاهش دهند را نیز برای شما بیان کردیم تا با استفاده از آن‌ها بهترین عملکرد را از تونر، کارتریج و در نهایت پرینتر مشاهده کنید شما می‌توانید سوالات خود را در این زمینه از ما بپرسید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *