مشکل نصب پرینتر در ویندوز یکی از چالشهای بسیار مهم است که معمولاً در هنگام خرید پرینتر با آن مواجه میشوید. درواقع اولین و مهمترین کاری که باید بعد از خرید پرینتر انجام دهید این است که آموزش کار با پرینتر را دنبال کرده و بدانید که چگونه آن را روی سیستم خود نصب کنید.
در این مطلب با ما همراه باشید تا مشکل نصب پرینتر در ویندوز ۱۰ را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داده و به شما بگوییم که چگونه و با چه روشی آن را روی کامپیوتر خود نصب کنید.
چگونه پرینتر را روی کامپیوتر خود نصب کنیم؟
اولین و مهمترین کاری که باید در هنگام خرید پرینتر انجام دهید این است که آن را روی سیستم خود نصب کنید. مشکل نصب پرینتر در ویندوز همواره یک دغدغه بزرگ برای خریداران است، اما باید بدانید که انجام این کار بسیار ساده بوده و در چند دقیقه قابلانجام است.
معمولاً در داخل بستهبندی تمام چاپگرها یک سی دی وجود دارد که درایوهای چاپگر در داخل آن قرار دارد. شما باید این درایوها را روی کامپیوتر خود نصب کنید تا بتوانید اتصال بین چاپگر و کامپیوتر را برقرار کنید. البته بهتر است بدانید که با مراجعه به سایتهای مختلف، میتوانید درایو چاپگر موردنظر خود را دانلود کنید. اگر از سی دی داخل بستهبندی استفاده میکنید، باید مراحل زیر را انجام دهید.
- سی دی را بازکرده و آن را داخل سیستم بگذارید. معمولاً سی دی بهصورت خودکار شروع به کارکرده و کارهای نصب پرینتر را آغاز میکند.
- اگر CD شروع به اجرا نکرد، My Computer را باز کنید.
- روی درایو CD دوباره روی درایو CD کلیک کرده و در پوشه داخلی، روی فایل Setup یا Install کلیک کنید.
اگر قصد استفاده از سی دی را نداشته و میخواهید از درایوهای دانلود شده استفاده کنید؛ باید مراحل زیر را دنبال کنید تا در نهایت پرینتر را روی سیستم خود نصب کنید.
- فایلهای دانلود شده را روی سیستم خود نصب کنید.
- در منوی Start، عبارت Control Panel را تایپ کرده و سپس وارد آن شوید.
- در نمای Small icons، گزینه Devices and Printers را انتخاب کنید.
- در این مرحله باید دستگاههای مختلف را بررسی کرده و از شناختهشدن پرینتر خود اطمینان حاصل کنید.
- در نهایت چاپگر را تست کنید تا از کارکردن آن مطمئن شوید.
کار با تنظیمات پرینتر
هنگامی که پرینتر را روی سیستم خود نصب کردید؛ باید قبل از هر چیزی آموزش انجام تنظیمات پرینتر را بلد باشید تا بتوانید تغییرات دلخواه خود را ایجاد کنید. برای انجام این کار باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- در مرحله اول باید وارد صفحه Settings شده و از آنجا، گزینهٔ Devices را انتخاب کنید.
- در مرحله دوم باید از پنل سمت چپ، گزینه Printers & scanners را انتخاب کنید. با انجام این کار، لیستی از پرینترهای نصب شده روی سیستمعامل را مشاهده میکنید.
- بعد از اینکه پرینتر موردنظر خود را انتخاب کردید؛ یک منوی جدید برایتان باز خواهد شد. در این منو باید روی گزینه Manage کلیک کنید.
- در این مرحله یک صفحه برایان باز میشود که در پنل سمت چپ آن باید گزینهٔ Printer properties را انتخاب کنید تا پنجرهٔ تنظیمات پرینتر، باز شود.
بهتر است بدانید که تنظیمات پرینتر دارای پنجرههای مختلفی است که هرکدام تغییرات خاصی را اعمال میکنند. شما بر اساس نیاز خود میتوانید این تغییرات را انجام دهید. برای مثال؛ تب Paper/Quality برای نوع کاغذ چاپ و کیفیت پرینت و تب Finishing تعیینکننده شکل صفحهٔ چاپی بهصورت عمودی (Portrait) یا افقی (Landscape) است.
آموزش ریستکردن پرینتر
در بسیاری از مواقع پرینتر شما دچار اختلالات خاصی شده و برای برطرفکردن آنها باید نحوه ریست کردن انواع پرینترها را بلد باشید. اگر از پرینترهایی استفاده میکنید که فاقد صفحهنمایش هستند، باید مراحل زیر را انجام دهید.
- پرینتر را خاموش کنید.
- بعد از 30 ثانیه دوباره دستگاه را روشن کنید.
- در زمان روشنشدن، دکمهٔ Ok یا Resume را به مدت 20 ثانیه نگه دارید تا عملیات ریست شدن آغاز شود.
همانطور که گفتیم؛ تنوع پرینترها بالا بوده و برخی از آنها یک نمایشگر را در اختیارتان قرار میدهند. اگر از پرینترهایی استفاده میکنید که دارای صفحهنمایش هستند، با انجام مراحل زیر میتوانید در صورت لزوم آن را ریست کنید.
- از طریق صفحهنمایش پرینتر وارد تنظیمات شوید.
- گزینه Printer Services را انتخاب کنید
- با انتخاب گزینهٔ Reset to factory یا Reset to default میتوانید پرینتر خود را ریست کنید.
نحوه صحیح گذاشتن کاغذ در چاپگر
اگر میخواهید آموزش کار با پرینتر را به طور کامل یاد بگیرید، باید به تمام قسمتهای ریزودرشت توجه کنید. نحوه صحیح گذاشتن کاغذ در داخل پرینتر یکی از این موضوعات مهم است. برای انجام این کار باید به نوع سینی کاغذ توجه کنید. اگر سینی کاغذ در پشت یا بالای دستگاه است، باید دسته کاغذ را بهصورت ایستاده در داخل سینی قرار دهید.
اگر سینی کاغذ پرینتر شما در جلو و پایین دستگاه قرار درد، باید دسته کاغذ را بهصورت خوابیده در داخل سینی قرار دهید. توجه داشته باشید که در برخی از مدلهای پرینتر، سینی ورودی کاغذ بهصورت کشویی باز و بسته میشود.
آپدیت فریمور (Firmware)
آپدیت فریمور (Firmware) یکی از راحتترین کارهای ممکن است که شما در عرض چند دقیقه میتوانید بهراحتی انجام دهید. معمولاً هنگامی که اتصال کامپیوتر و پرینتر بهدرستی برقرار نمیشود؛ برای حل مشکل ایجاد شده، فریمور یا همان چارچوب نرمافزارها را آپدیت میکنند. درصورتیکه بخواهید این کار را انجام دهید، کافی است بعد از اتصال پرینتر به کامپیوتر، آدرس سایت سازنده دستگاه را سرچ کنید. هنگامی که به سایت موردنظر رفتید، باید مدل دقیق پرینتر خود را سرچ کرده و آخرین نسخه فریمور آن را دانلود و نصب کنید.
سخن نهایی
مشکل نصب پرینتر روی ویندوز تنها یکی از چالشهایی است که با آموزش کار با پرینتر رفع میشود. درواقع هنگامی که این آموزشها را یاد بگیرید، بهراحتی تمام مشکلها را برطرف خواهید کرد. در این مطلب به طور کامل آموزش کار با پرینتر را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دادیم. اگر همچنان بعد از خواندن این مطلب درمورد کار با پرینتر سؤال خاصی داشته و یا موضوع مهمتری برای این آموزش مدنظر دارید؛ از طریق بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.