آموزش تعمیر کارتریج خشک شده

تعمیر کارتریج خشک شده

 

خشک شدن کارتریج دستگاه پرینتر یکی از مشکلات مرسومی است که غالبا دارندگان دستگاه های پرینتر با آن مواجه می شوند . عوامل محیطی و انسانی گوناگونی منجر به خشک شدن جوهر کارتریج شما می شود. موارد محیطی از قبیل ورود اکسیژن هوا به داخل مخزن کارتریج و یا قرارگیری نادرست دستگاه در مجاورت گرمای مستقیم . سایرعلل مثل عدم استفاده طولانی مدت و یا منقضی شدن مخزن کارتریج می تواند تاثیر چشمگیری در سرعت خشک شدن کارتریج دستگاه شما داشته باشد.

در ادامه مواردی اصولی و هوشمندانه را ذکر میکنیم تا به شما کمک شایانی در در بازیابی و تعمیر کارتریج دستگاه مربوطه بکنیم. 

چگونه بفهمیم کارتریج خشک شده است؟

اگر شما هم تا به حال تجربه کار با دستگاه پرینتر را داشته باشید، حتما با افت کیفیت ناگهانی سندهای چاپی و یا ادغام شدن جوهر های کارتریج حین چاپ و بروز لاین های مازاد حین پرینت از یک سند مواجه شده اید. عدم چاپ و جا افتادن یک سری کاراکتر ها حین چاپ و یا حتی در بعضی مواقع چاپ سند بدون هیچ گونه کاراکتر و علامتی، یکی از نشانه های عدم کارکرد مطلوب کارتریج جوهر افشان و زنگ خطری برای شما دارنده دستگاه به منظور خشک شدن کارتریج دستگاه مربوطه می باشد. 

این اختلال در روند چاپ طبیعتا تاثیر مستقیمی در کارتریج دارد بنابراین اولین تستی که انجام  می شود صرفا روی کارتریج پرینتر است . اگر از موعد تمدید شارژ کارتریج شما زمانی نمی گذرد و از این موضوع اطمینان خاطر دارید، چکاپ دوم را به بررسی خشک بودن کارتریج اختصاص می دهیم . پس از اطمینان کسب کردن از خشک شدن پرینتر (با بررسی میزان کیفیت داکیومنت های چاپی پرینتر در دو الی سری روند چاپ ) پروسه بازیابی و تعمیر را آغاز میکنیم که به نسبت چکاپ اول ، پروسه کم هزینه تری محسوب می شود.  

 

نمونه هایی از چاپ با نازل باز و بسته کارتریج

 

در ادامه مطلب روش های احیای کارتریج خشک شده به شکل کامل و جامع مورد بحث قرار گرفته خواهد شد.

تمیز کردن هد پرینتر جوهری

اولین راهکار به منظور بازیابی کارتریج خشک شده ، تمیز کردن هد چاپ پرینتر به صورت manual و یا دستی می باشد . به این منظور یک پارچه حوله ای بدون پرز برای تمیز کردن جوهر خشک شده آلات جانبی و هد چاپ و یک لیوان آب در اختیار داشته باشید . در واقع در این مرحله قصد داریم تا حد امکان بقایای جوهر های خشک شده را که به مرور زمان  حین استفاده متوالی از کارتریج در قسمت های مختلف دستگاه پرینتر و کارتریج رسوب کرده اند را به طور کامل پاک کنیم . به شکلی که دیگر هیچ نشانی از رسوب و بقایای جوهر باقی نمانده باشد

ابتدا پیش از شروع پروسه تمیز کردن با دستمال تنظیف، ضمن اینکه شما آگاهی کامل از روش های نگهداری از کارتریج جوهرافشان دارید،  از خاموش بودن دستگاه پرینتر خود اطمینان حاصل کنید سپس درپوش پرینتر را باز کنید و با احتیاط کارتریج را از درون مخزن مخصوص خود بیرون بیاورید. 

بسته به نوع پرینتر شما در صورت دارا بودن «یونیت هد چاپ » آن را خارج کنید و با دستمال مرطوبی که در اختیار دارید به آرامی روی قطعه بکشید تا جوهر های خشک شده به طور کامل پاک شود . همچنین می توانید  در صورت مواجه با یونیت هد چاپ آن را در یک ظرف آب (با ارتفاع آب ترجیحا کم) قرار دهید تا جوهر خشک موجود در محفظه آن به طور کامل از بین برود . 

 پس از یونیت هد چاپ به سراغ سایر بخش ها و اتصالات دستگاه می رویم . دستمال تنظیف خود را کمی مرطوب میکنیم و به آرامی و محتاطانه روی اتصالات الکتریکی داخل پرینتر میکشیم . از هد چاپ غافل نمی شویم و آن را به طور کامل با دستمال مرطوبی که در اختیار داریم به خوبی تمیز می کنیم به شکلی که عاری از هرگونه جوهر خشک شده ای باشد . 

نکته ای که باید حتما توجه داشته باشید این است که طبیعتا به علت عبور جریان الکتریکی از مدار ها و اتصالات دستگاه ، پس از تمیز کردن هر یک از قطعات دستگاه پرینتر خود، از خشک شدن آن ها اطمینان حاصل کنید و در صورتی که پروسه خشک شدن طولانی شده (به خصوص یونیت هد چاپ) صبوری کنید تا به طور کامل قطعات و اتصالات خشک شوند . پس از آن تمام آلات را مجددا همانند حالت اولیه خود جایگذاری کنید. 

 

تمیز کردن هد پرینتر جوهری

 

بازیابی کارتریج خشک شده با مکش

در صورت عدم بازیابی صحیح و درست کارتریج خشک شده پس از اعمال راهکار اول یعنی پاک کردن هد چاپ به سراغ مرحله بعدی می رویم . در این روش سعی داریم با اعمال یک نیرو در غالب پمپ فشار منفی و ایجاد اختلاف فشار بین داخل و خارج مخزن کارتریج جوهرافشان، جوهر خشک شده کارتریج را وادار به جنبش و شریان ناخواسته کنیم . 

به این منظور میتوانید از هر دستگاه مکنده و مولد  فشار منفی استفاده کنید . ما در اینجا به منظور سهولت در انجام پروسه و قابل دسترس بودن این دستگاه ، جاروبرقی را پیشنهاد میکنیم . پس از باز کردن درپوش پرینتر کارتریج را خارج کرده و نازل آن را در حالت عمودی قرار دهید . سپس جاروبرقی را در حالی که رو به روی کارتریج قرار داده اید به تدریج قدرت موتورش را افزایش دهید . حین انجام این پروسه و طی افزایش فشار های منفی اعمال شده از سمت جاروبرقی شما شاهد خارج شده جوهر پرینتر از کارتریج خواهد بود که نوید بخش استارت مجدد شریان جوهر داخل مخزن کارتریج می باشد . 

 

بازیابی کارتریج خشک شده با مکش

 

پس از پاک کردن جوهر سرریز شده از کارتریج آن را مجدد در محل اولیه خود تعبیه کنید و پرینتر را یک بار دیگر راه اندازی کنید.

تعمیر کارتریج خشک شده با آب

یکی دیگر از روش های احیای کارتریج خشک شده  استفاده از محرک گرما می باشد . بدیهی است که مولفه گرما منجر به افزایش کنش و واکنش بین اجزای یک ماده می شود با علم به این قضیه در این روش قصد داریم از آب داغ به منظور مولد شریان جوهر در مخزن کارتریج بهره ببریم . به این منظور پس از باز کردن درپوش پرینتر و خارج کردن کارتریج ، سمتی از آن را که مدخل جوهر نمیباشد و جوهری از آن عبور نمیکند را روی یک دستمال بگذارید . 

سپس شیر آب داغ را باز کنید و اجازه بدید ظرفی که در اختیار دارید تا ارتفاع نسبتا متوسطی پر شود . سمتی از کارتریج را که مدخل جوهر است را درون آب داغ ظرف قرار می دهیم و فرصت می دهیم که جوهر از آن خارج شود . به میزان زمانی که طول میکشد تا جوهر از مخزن کارتریج به درون آب خارج شود ، می توانیم میزان خشک بودن کارتریج را بسنجیم . این پروسه ممکن است حتی 20 الی 30 دقیقه به طول بینجامد . در نهایت با خارج شدن جوهر، مولد شریان مجدد جوهر در کارتریج این بار به کمک محرک نیروی گرما و جنبش ماده و ریز ماده با موفقیت به بار می نشیند . 

 

تعمیر کارتریج خشک شده با آب

 

پس از اطمینان از خارج شدن جوهر ، کارتریج را به درستی پاک کنید و در محل اولیه اش در مخزن پرینتر تعبیه کنید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *