آیا از پرینترهای hp استفاده می کنید و متوجه خرابی این پرینتر شدهاید؟ آیا میخواهید علت خرابی پرینترهای hp را بدانید؟ آیا در صدد برطرف کردن این خرابیها هستید؟ با ما در ادامه همراه باشید تا شما را با متداولترین اختلالاتی که در ساختار این نوع از پرینترها به وجود میآید آشنا کنیم و راهکارهای برطرف کردن این اختلالات را هم برای شما شرح دهیم.
پرینتر hp چه نوع پرینتری است؟
امروزه برندهای مختلف اقدام به تولید پرینتر و ملزومات چاپ کرده است که برند اچ پی یکی از این برندها است. پرینترهای این برند از جمله پرکاربردترین پرینترهای هستند که در تمامی عرصهها دیده میشوند. این پرینترهای حرفهای پرینترهایی هستند که با تکنولوژیهای مختلف تولید شدهاند و در انواع مختلف جوهر افشان، لیزری، سوزنی، حرارتی و سه بعدی به بازار عرضه میگردند. این پرینترها با الکتریسیتههای ساکن کار میکنند و میتوانند تصاویر را با کیفیت فوق العاده به چاپ برسانند. همچنین پرینترهای این برند ماندگاری زیادی دارند و میتوانند برای هر کاربردی هم مناسب به شمار بیایند، قیمت خوبی دارند، سرعت چاپ بالایی دارند و حتی میتوانند به چاپ کاتالوگ و متنها و نوشتههای رنگی بپردازند.
این پرینترها قادر هستند که تصاویر و متون سیاه و سفید را با کیفیت فوق العاده و ظرافت بالا به وجود بیاورند. بنابراین ساختار پرینتر hpو علت خرابی پرینترهای hp میتواند برای هر فردی مهم باشد.
علت کار نکردن پرینتر اچ پی چیست؟
گاهی اوقات ممکن است که شما برگهها را در سینی بگذارید و دستور چاپ را برای پرینتر بفرستید اما در نهایت متوجه شوید که پرینتر نمیتواند به خوبی کار کند. در این شرایط اغلب افراد به تعمیر کردن پرینتر میپردازند اما قبل از آن باید علت خرابی پرینترهای hp را بشناسید و با توجه به این دلایل، ساختار فنی و نرم افزاری پرینتر خود را بررسی کنید. شاید مشکل به وجود آمده یک مشکل جزئی باشد که نیاز به هزینههای چندانی هم نداشته باشد. بنابراین در اینجا میتوانید به سود اقتصادی برسید.
اگر هنوز دستگاه شما روشن نشده است و یا کار نمیکند، علت خرابی پرینترهای hp در منابع تغذیه و دو شاخههای پرینتری است. سعی کنید این منابع را بررسی کنید و اگر پس از روشن شدن عملکرد دستگاه را با مشکل مواجه میبینید، سعی کنید که دستگاهها یک بار خاموش کرده و به صورت مجدد روشن کنید.
خرابی های پرینترهای HP
-
چاپ نکردن پرینترهای اچ پی
یکی از مشکلاتی که پرینترهای اچ پی را با خود درگیر میکند، عدم کار کردن و عدم چاپ کردن این پرینترها است. چاپ نکردن پرینتر اچ پی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از این دلایل، درست نبودن اتصالات پرینتر است. گاهی اوقات هم به روز نبودن درایورهای پرینتر سبب چاپ نکردن کاغذ توسط این دستگاهها می شود.
در اغلب موارد، به روز نبودن درایورها را علت اصلی این اتفاق میدانند. اگر شما به سایت کمپانی سازنده پرینتر یعنی همان کمپانی اچ پی مراجعه کنید، متوجه میشوید که باید چگونه در این سایت نسخههای به روز نرم افزاری پرینتر خود را دانلود نمایید. آپدیت کردن فریمورهای پرینتر سبب از بین رفتن این اختلالات میشود. این را بدانید که اگر پرینترهای زیادی به یک سیستم واحد اتصال پیدا کنند، هنگام پرینت گرفتن از یک سند پرینتر و رایانه شما به طور خودکار میتواند دستور چاپ را صادر کند و در نهایت کاغذ را به چاپ برساند. این را بدانید که اگر پرینتر اچ پی در حالت پیش فرض قرار گرفته باشد، باید انتظار داشته باشید که این پرینتر به صورت خودکار آن را چاپ کند. ابتدا به طور همزمان از روی کیبورد کلیدهای مربوط به ویندوز را بفشارید و سپس کلید کنترل را تایپ کنید تا بتوانید درایور نسخه جدید را دانلود کنید.
-
مشکل خالی شدن کارتریج
شاید برای شما کمی کلیشهای به نظر برسد اما اغلب مشکلاتی که در ساختار پرینترهای hp به وجود میآیند، مشکلاتی هستند که به علت خالی بودن کارتریج hp رخ میدهند. اگر شما با مشکل سفید پرینت گرفتن پرینترها مواجه شوید، باید ابتدا کارتریج آن را چک کنید. حال ممکن است که کارتریج شما آماده مصرف باشد اما به دلیل این که شما آن را به اشتباه نصب کردهاید و یا آن را اشتباه در ساختار این دستگاه قرار دادهاید، در ساختار آن و عملکرد پرینتر اختلال به وجود بیاید. در این صورت برای برطرف کردن علت خرابی پرینترهای hp باید ابتدا از کارتریجهای خود اطمینان پیدا کنید و در صورت بروز مشکل در این قطعات، آنها را چک کرده و به درستی نصب یا شارژ نمایید.
-
مشکل پرینت گرفتن صفحات سفید
یکی از متداولترین اختلالاتی که میتواند برای پرینتر hp به وجود بیاید، مشکل سفید پرینت گرفتن است. تصور کنید شما قرار است فایل مهمی را پرینت بگیرید و در نهایت یک صفحه سفید را تحویل بگیرید. در این شرایط باید بدانید که مشکل اصلی چه مشکلی است و سپس اختلال مربوط به آن را برطرف کنید.
-
گیر کردن کاغذ در پرینتر hp
تمامی پرینترهایی که در برند اچ پی تولید میشوند، دیر یا زود با مشکل گیر کردن کاغذ مواجه خواهند شد. این خطا که غالباً خطای سیستمی است، میتواند به دلایل مختلف رخ بدهد. یکی از علت خرابی پرینترهای hp این است که کاغذ با جنس اشتباه یا به صورت غیر استاندارد در درون ساختار پرینتر قرار میگیرد. در چنین شرایطی پرینتر نمیتواند به خوبی کاغذ را آنالیز کند و با مشکل مواجه میشود. در این زمینه باید توجه داشته باشید که چرخاندن چرخ دندهها و سیستمهای مکانیکی درونی پرینتر به بهترین شکل ممکن انجام شوند تا بتوانند کاغذ را از سینی کاغذ به درون چاپگر بکشند و آن را به زیر چاپ ببرند. هرگونه اختلال در این روند میتواند سبب گیر کردن کاغذ شود و خطای استاندارد نبودن کاغذ و ابعاد آن را نمایش دهد.
-
کیفیت پایین تصاویر در پرینترهای برند اچ پی
پایین بودن کیفیت تصاویر نیز یکی دیگر از خرابیهای رایج در پرینترهای hp است که برای برطرف کردن آن باید به علت به دنبال علت خرابی پرینترهای hp باشید. در چنین مواقعی ممکن است به روز رسانی نرم افزار دستگاه با مشکل مواجه شده باشد که برای بهبود عملکرد این پرینتر باید درون فیوز را به اندازه کافی داغ کنید تا این فیوز بتواند پرس موجود در ساختار پرینتر را برای فشرده سازی مطالب موجود برای چاپ روی کاغذ را به کار بگیرد. یکی دیگر از مسائلی که میتواند کیفیت چاپ تصاویر را کاهش دهد، کاهش پیدا کردن کیفیت تونر یا جوهر است. ممکن است پرینتر رنگهای زیادی را بر روی کاغذ پیاده نکند و یا این رنگها فاسد باشند. در چنین شرایطی پرینتر نمیتوانند به خوبی از این رنگها بهره ببرد. این را بدانید که شارژ کارتریج با پودرهای با کیفیت اگرچه ممکن است هزینههای زیادی را از شما مطالبه کند اما در نهایت کیفیت چاپ را افزایش میدهد و میزان ضایعات چاپی را به حداقل میرساند.
-
تار یا ناخوانا بودن صفحات چاپ شده
یکی دیگر از علت خرابی پرینترهای اچ پی این است که کارتریج این پرینترها با مشکل مواجه شود. در این صورت خطای تار شدن صفحات چاپ شده یا ناخوانا بودن متون چاپ شده روی کار میآید که در آن باید راهکارهای هوشمندانه و سادهای را برای برطرف کردن این مشکل به کار بگیرید. اولین و سادهترین راهکار این است که وضعیت کارتریج را بررسی کنید و آن را تکان دهید تا بتوانید به میزان مواد باقیمانده در آن کارتریج برسید. علاوه بر این، شما میتوانید حالت کمرنگ پرینتر را چک کنید تا متوجه شوید که آیا جوهر کم شده است یا خیر! در این زمینه کیفیت جوهر را نیز باید بررسی کنید تا بتوانید چاپ پرینتر را باکیفیتتر از قبل کنید. این را بدانید که عدم شارژ کردن کارتریج علاوه بر این که تار یا ناخوانا شدن متون را در پی دارد، باعث میشود که سیستمهای دیگر پرینتر نیز با اختلال مواجه شود.
-
نکشیدن کاغذ به داخل یا کشیدن چندین کاغذ به صورت همزمان
در درون پرینترهایی که امروزه توسط برند اچ پی تولید میشوند، غلطکهایی با عنوان غلطک کاغذ کش وجود دارند که وظیفه جدا کردن کاغذ و هدایت آنها به داخل پرینتر را دارند. این غلطکها زمانی که دچار ساییدگی شوند، ممکن است مشکل نکشیدن کاغذ به درون پرینتر یا کشیدن چندین کاغذ به صورت همزمان را در پی داشته باشند. در واقع علت این نوع از خرابی پرینترهای hp این است که غلطک در یک دوره طولانی تعویض یا تعمیر نشده است. در بروز چنین مشکلی شما باید پردههای جدا کننده کاغذ را که در ساختار این غلطک وجود دارند را چک کنید و در صورت لزوم آنها را تعویض کنید. همچنین میتوانید از تعمیرگاههای معتبر برای از بین بردن اختلالات جزئی این غلطکها کمک بگیرید.
ارورهای پرینتر hp
برای این که بهتر به علت خرابی پرینترهای اچ پی پی ببرید، باید ارورهای این پرینترها را بشناسید. برخی از این ارور عبارتند از:
- کد خطای ۰۲: اگر با کد خطای ۰۲ مواجه شدید، باید بدانید که در کابلها و اتصالات این پرینتر اختلال به وجود آمده است. این اختلال با یک بار روشن و خاموش کردن دستگاه از بین میرود. اگر پس از روشن خاموش کردن دستگاه همچنان مشاهده کردید که مشکل سخت افزارها در دستگاه وجود دارند، باید سخت افزار این دستگاه را چک کنید.
- کد خطای ۱۰: یکی از علتهای خرابی پرینترهای hp، وجود مشکل در تراشه کارتریج تونر است که میتواند اختلال در عملکرد پرینتر را افزایش دهد. زمانی که یک پرینتر قادر به خواندن یا استفاده کردن از جوهر یا تونر خود نباشد، این اختلال را نمایش میدهد. برای برطرف کردن آن باید کارتریج تونر را دوباره بررسی کرده و آن را دوباره در دستگاه جایگذاری کنید.
- کد خطای ۱۱: این ارور خالی بودن سینی کاغذ را نشان میدهد. پس قبل از روشن کردن پرینتر این سینی را چک کنید.
- کد خطای۱۲: برای این که شما متوجه شوید که کارتریجها به درستی نصب شدهاند یا نه، خطای ۱۲ روی کار میآید. اگر پس از نصب کارتریج با این کد مواجه نشدید، باید بدانید که به درستی آن را نصب کردهاید.
- کد خطای ۱۳: اگر ضخامت کاغذهای موجود در سینی کاغذ غیر استاندارد نباشد، ارور ۱۳ خود را نشان میدهد.
- کد خطای ۱۴: این کد خطا در صورتی بر روی صفحه نمایش پرینتر hp نشان داده میشود که پرینتر نتواند کارتریج را شناسایی کند.
- خطای ۱۶: این خطا به شما نشان میدهد که جوهری که در کارتریج وجود دارد رو به اتمام است و سریعا باید شارژ شود.
- کدهای خطای ۲۰ و ۲۱ و ۲۴ و ۲۵: کدهای مذکور زمانی ظاهر میشوند که یک چاپگر بیشتر از ظرفیت حافظه خود مورد استفاده قرار بگیرد و بیش از این اندازه کاغذ چاپ کند. در این صورت ممکن است سایر قطعات چاپگر نیز با اختلال مواجه شوند.
- کد خطای ۲۲: نیز مانند اولین کد خطا مشکل در اتصالات را نشان میدهد.
- کد خطای ۴۰: زمانی که انتقال دادهها در پرینتر با خطا مواجه شوند و در ارتباط بین چاپگر و رایانه اختلال به وجود بیاید، خطای ۴۰ خود را نشان میدهد.
- کد خطای ۴۹: این خطا معنا و مفهوم مختلفی دارد و معانی گوناگون آن با توجه به مدل چاپگر شکل میگیرند. مشکلی که در سیستم چاپگر به وجود میآید و با خطای ۴۹ به اطلاع کاربر میرسد، ممکن است در سخت افزار باشد، ممکن است در کارتریج باشد، ممکن است در سیستم عامل باشد و ممکن است در اپراتورهای دستگاه باشد که در هر صورت شما باید پرینتر را به صورت مجدد راه اندازی کنید.
راهکارهای برطرف کردن خرابی پرینتر hp
حال که با علت خرابی پرینترهای hp آشنایی کامل پیدا کردید، لازم است که مراحل عیب یابی و برطرف کردن عیوب را به صورت اصولی طی کنید تا بتوانید عملکرد پرینترهای برند اچ پی را بهبود دهید و حتی عمر آنها را افزایش دهید. به روز رسانی نرم افزار، بررسی کردن فایروال، بررسی تنظیمات چاپگر، خواندن کدهای خطا و رفع ارورهای مربوط به کارتریج از جمله این راهکارها هستند که میتوانند در برطرف کردن خطاهای پرینترهای اچ پی موثر واقع شوند.
1. به روز رسانی نرم افزار را فراموش نکنید.
برای این که بتوانید خرابیهای پرینتر اچ پی را از بین ببرید، باید به روز رسانی نرم افزارهایی که بر روی پرینتر نصب شدهاند را به خوبی انجام دهید. اگر هنگام پرینت گرفتن متوجه شدید که پرینتر hp به خوبی پاسخ نمیدهد و یا نرم افزار آن توانایی شروع به کار کردن را ندارد، باید این نرم افزار را حذف کنید و نسخه جدید آن را نصب نمایید. گاهی اوقات نیز کافی است که از بروز بودن نرم افزار موجود در ساختار پرینتر یعنی درایور و فریمور آن اطمینان پیدا کنید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن از این پرینتر بهره ببرید.
2. فایروال را بررسی کنید.
شاید فایروالی که بر روی کامپیوتر شما نصب شده است، به پرینتر این اجازه را ندهد که به درستی عمل کند. پس در واقع یکی علت خرابی پرینترهای hp میتواند خراب شدن یا اختلال در فایروال باشد. برای از بین بردن این اختلالات، سیستم خود را باز کنید و فایل نرم افزار اچ پی را در لیستهای مربوط به این سیستم قرار دهید. شما میتوانید فایروال را خاموش کنید و با یک سرچ ساده ویندوزهایی که مخصوص این فایروال هستند را در بر بگیرید. تنها در این صورت است که اختلالات موجود در ساختار این پرینترها برطرف میشود.
3. تنظیمات چاپگر را چک کنید.
گام بعدی در عیب یابی کردن از پرینترهای hp که سبب کنترل بهتر این سیستمها هم میشود، چک کردن تنظیمات چاپگر است. اگر صفحات چاپگر شما به درستی چاپ نمیشوند، باید تنظیمات این پرینترها را چک کنید. دقت کنید که حاشیههای انتخاب شده باید تقریباً حداقل حاشیههای موجود در پرینتر شما را تحت پشتیبانی قرار دهند. همچنین اطمینان حاصل کنید که چاپگر شما اندازه کاغذ و ابعاد سند را به خوبی کنترل کرده است و میتواند آن را چاپ کند. در این صورت است که میتوانید مشکلات موجود در ساختار پرینتر را از بین ببرید.
4. کدهای خطا را بخوانید.
یکی دیگر از راهکارهایی که سبب برطرف کردن خطاهای به وجود آمده در پرینترهای hp میشود این است که شما بتوانید کدهای خطا را بخوانید. برای دستیابی به کدهای خطا لازم است که بر روی آیکون اچ پی پرینتر در قسمت سیستم ترایو و در قسمت پایین و سمت راست دسکتاپ ویندوز قرار گرفته است، کلیک کنید و سپس در قسمت استیج طوس در صفحه چاپ، پیامهایی که با عنوان پیام خطا وجود دارند را بخوانید. در اینجا میتوانید کدهای خطایی که بر روی دستگاه به وجود آمدهاند را شناسایی کنید و دلیل آنها را بدانید. حال میتوانید به علت خرابی پرینترهای اچ پی دست پیدا کنید و در کوتاهترین زمان ممکن این علت را از بین ببریم.
5. ارورهای کارتریج را رفع کنید.
یکی دیگر از راهکارهایی که برای بهینه کردن عملکرد پرینترهای اچ پی به کار گرفته میشود، رفع ارورهای مربوط به جوهر و کارتریج است. یکی از عمدهترین علت خرابی پرینترهای hp همین کارتریجها هستند. اغلب کارتریجها یک کد جداگانه و مخصوص دارند که در بخش خواندن کدهای پرینتر hp وجود دارند. پس از این که شما کد خطای مربوطه را دیدید و آن را متوجه شدید، باید نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنید. در این رابطه لازم است که سیستمهای نرم افزاری پرینتر را به روز رسانی کنید و پرینتر خود را از نظر جوهر یا تونر شارژ کنید تا دیگر شاهد خرابی دستگاههای پرینتر اچ پی که با کارتریج در ارتباط هستند، نباشید.
کلام پایانی
امروز پرینترهای شرکت اچ پی جزو آن دسته از پرینترهای باکیفیتی هستند که هم در خانهها و هم در محیطهای اداری و تجاری و صنعتی به کار گرفته میشوند. این نوع از پرینترها دارای ویژگیهای مختلفی هستند و کیفیت ساختاری فوق العادهای دارند اما در مواقعی ممکن است با خطا مواجه شوند. در این مواقع شما باید علت خرابی پرینترهای hp را شناسایی کنید و تمامی مشکلات به وجود آمده در ساختار آنها را از بین ببرید. گاهی اوقات هم این پرینترها برای این که بهبود پیدا کنند و عملکرد خوبی داشته باشند، باید به دست تعمیر کاران سپرده شوند. به هر حال ما در این علت خرابی پرینترهای hp را برای شما ذکر کردیم و راهکارهای برطرف کردن این خطاها را نیز آوردیم. حال شما میتوانید با استفاده از آن به بهترین شکل ممکن پرینتر خود را بهینه سازی کنیم.